Μέτωπο Μαρινάκη-Κούγια εναντίον υπουργείου για τα τηλεοπτικά των 7 ομάδων

Ο δικηγόρος και μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κουγιας, υποστηρίζει πως το σχέδιο του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη για την τηλεοπτική κάλυψη  είναι καταστροφικό και δημιουργεί πρόβλημα τόσο στη Super League όσο και στη Football League.

H σχετική δήλωση:

Η ΑΕΛ πληροφορήθηκε τα ποσά τα οποία απλόχερα από τα δημόσια ταμεία ο κ. Βασιλειάδης έδωσε σε ομάδες με πολύ μικρότερη σημασία από την ΑΕΛ διαχρονικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, σε ομάδες με ελάχιστα λειτουργικά έξοδα,  αφού έχουν σχεδόν δωρεάν τριτοκοσμικά γήπεδα από τους δήμους ή την ΓΓΑ, χωρίς προπονητικά κέντρα και χωρίς οπαδούς και δηλώνουμε ότι στο αυριανό συμβούλιο στην Super League θα δώσουμε μάχη για να μην ολοκληρωθεί αυτό το καταστροφικό σχέδιο, το οποίο θα καταστρέψει μέσα σε δύο χρόνια εκτός από ιστορικές ομάδες της περιφέρειας, οι οποίες βρίσκονται στην Super League, αλλά και θα καταστρέψει και το πρωτάθλημα της Football League, αφού με το σχέδιο Βασιλειάδη στο τέλος της σεζόν 2018-19 θα αφανιστούν οι μισές ομάδες από τη σημερινή Football League, οι οποίες χωρίς κανένα άλλο κριτήριο, παρά μόνο το βαθμολογικό (όλοι γνωρίζουμε πως «γίνονται» τα παιχνίδια στην Football League) θα μετατραπούν σε ερασιτεχνικά σωματεία.

Προσωπικά εκτιμώ τον κ. Βασιλειάδη και σαν δικηγόρο και σαν άνθρωπο, αλλά αυτοί ή αυτός που εμπνευστήκαν αυτό το καταστροφικό σχέδιο, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική αδυναμία των ποδοσφαιρικών ομάδων, στην οποία έχει μεγάλη συμμετοχή το κράτος, αφού είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που οι ποδοσφαιρικές εταιρείες πληρώνουν φόρο 50%, θα τον οδηγήσουν σε βάθος χρόνου στην προσωπική του πολιτική καταστροφή.

Ακόμη δεν έχω αντιληφθεί πως είναι δυνατόν ομάδες με λειτουργικά έξοδα το 1/5 της ΑΕΛ θα εισπράξουν αντί του 1.300.000€ που θα εισέπρατταν το 2018-19, θα εισπράξουν τελικά από 1.600.000€ έως 1.900.000€ συν τηλεοπτικό χρόνιο, τη στιγμή που η ελεύθερη αγορά τους προσέφερε λιγότερα από 1.000.000€, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον ιστορικό ΟΦΗ που εκπροσωπεί ολόκληρη την Κρήτη, με εξόδους στην Ευρώπη, με Κύπελλο Ελλάδος και με χιλιάδες οπαδούς.

Οι εκπρόσωποι της ΑΕΛ αύριο θα δώσουν μάχη θέτοντας όλους προ των ευθυνών τους.

Δεν έχω καμία διάθεση να βάλω την υπογραφή μου στην καταστροφή της ΑΕΛ και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Υπενθυμίζουμε ότι προ διημέρου και προκειμένου να αρχισει ξανά το Πρωτάθλημα κλειστηκε η εξής συμφωνία, στην οποία μέχρι στες είχε αντιδράσει κάθετα μόνο ο Ολυμπιακός λέγοντας ότι το κράτος πετάει τα λεφτά ων συνταξιούχων και των εργαζομένων….

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μετά τη σημερινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των επτά «αστεγων» τηλεοπτικά  ομάδων ήρθε σε απόλυτη συμφωνία για το ύψος των συμβολαίων τους και για τους όρους που θέτει η κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση.

Επόμενο βήμα είναι η υπογραφή προσυμφώνου μέχρι την Πέμπτη, όταν είναι προγραμματισμένη η κλήρωση του πρωταθλήματος. Μετα το προσύμφωνο με την ΕΡΤ (τα χρήματα θα δοθούν μέσω της Λίγκας) οι επτά «άστεγες» ομάδες θα συνυπογράψουν και την προκήρυξη του πρωταθλήματος 2018-2019. Το συμβόλαιο θα είναι για 1+1+3 χρόνια, ανάλογα και με τις εξελίξεις που θα προκύψουν στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης και της ενδεχόμενης παρουσίας 12 ομάδων στη Σούπερ Λίγκα από την σεζόν 2020-21.

Τα 105 εντός έδρας ματς των επτά ομάδων (Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Αρης, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Απόλλων, Λαμία) εφέτος θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ. Την επόμενη σεζόν (2019-2020) πιθανότατα θα προκύψει σύμπραξη ΕΡΤ – NOVA για «ανταλλαγή» τηλεοπτικού προϊόντος από τη Σούπερ Λίγκα, ανάλογα με τα συμβόλαια των ομάδων.

Θα δοθούν 18 εκατ. ευρώ που δεν θα μοιραστούν ισόποσα στις επτά ομάδες, αλλά ανάλογα με την εμπορικότητά τους και το συμβόλαιο που είχαν πέρυσι από τη Nova.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here