Μεθαύριο λήγει η προθεσμία για το νεανικό επίδομα των 400 ευρώ

Μέχρι μεθαύριο,  την Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου θα πρέπει να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους στον ΟΑΕΔ οι άνεργοι ηλικίας 18 έως 24 ετών για να λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 400 ευρώ.

Το επίδομα θα λάβουν όσοι νέοι ήταν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον μήνα Οκτώβριο και δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να  επικαιροποιήσουν  κάποια στοιχεία τους στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (επικοινωνίας, ΙΒΑΝ, δηλαδή αριθμού τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο θα πιστωθεί το ποσό, κ.α.)

Οι εν δυνάμει  δικαιούχοι του Επιδόματος Νεανικής Αλληλεγγύης ανέρχονται σε περίπου 55.000 άτομα, δηλαδή ουσιαστικά στο 6%, αφού η συντριπτική πλειοψηφία σε αυτές τις ηλικίες κάπου σπουδάζει ή φοιτά και έτσι δεν την «δέχεται» ως άνεργη ο ΟΑΕΔ.

Οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση, αλλά να ανανεώσουν όπου χρειάζεται τα στοιχεία τους στην  εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.
Η πίστωση του ποσού στους λογαριασμούς τους θα γίνει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, η καταβολή του επιδόματος γίνεται διότι οι περισσότεροι άνεργοι της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας δεν έχουν εργασιακή εμπειρία ώστε να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία των νέων βρίσκεται στο 39,5% και είναι αυτή η κατηγορία που απειλείται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Ειδικότερα, οι νέοι 18-24 ετών και τα παιδιά έως 18 ετών είναι οι ομάδες με τους υψηλότερους δείκτες φτώχειας για το 2016.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here