Μετατέθηκε ο φρουρός αλλά και ο διοικητής μετά τις μπογιές στην πρεσβεία του Ιράν

Η παρέμβαση του Ρουβίκωνα στην  πρεσβεία του Ιράν είχε σαν αποτέλεσμα να γίνουν δυο μεταθέσεις όχι δίκαιες, αλλά μάλλον τιμωρητικές, αφού κανεις δεν λέει τι έπρεπε τελικά να κάνει ο φρουρός όταν αντιμετωπίζει 4 με κράνη και δεν διέθετε ούτε καν ασύρματο, αλλά ήξερε και παράλληλα οτι θα έρριχναν μονον μπογιές. Απο την άλλη, υποτεθείσθω ότι δεν επρόκειτο για τον Ρουβικωνα αλλά για 4 ενόπλους. Και πάλι, ένας άνδρας μόνος χωρίς ασύρματο, σε ένα φυλάκιο που δεν είναι αλεξισφαιρο, πώς έπρεπε να ενεργήσει;

Πέραν του τι γράφουν οι αντιπολιτευομενοι (υπανισσόμενοι προφανως ότι ο φρουρός έπρεπε να πυροβολήσει…) εγειρονται όντως κάποια ζητήματα για σοβαρότερες απειλές και όχι για τις μπογιές του Ρουβικωνα. Αποκαλύφθηκε για παράδειγμα οτι ο φρουρός είχε ασύρματο που ειναι μόνον δέκτης και όχι αμφίδρομος -δηλαδή ειδοποίησε τους συναδέλφους του για το συμβάν με το κινητό του επειδή δεν μπορούσε να τους ειδοποιήσει με τον ασύρματο. (Ο ασύρματος «ακουει»  χωρις να  «μιλάει») Επισης τα τζάμια στο φυλάκιο δεν ειναι αλεξίσφαιρα και δεν έχουν καν νόημα αν υποτεθεί ότι το φυλάκιο παίζει  κάποιο ρόλο στην κάλυψη του φρουρου.

Οσο για το γιατί ο αστυνομικός δεν φορουσε στολή, οι συνάδελφοί του λένε ότι άλλαζε η βάρδια υπηρεσίας και θα αναλάμβανε άλλος, οπότε ο φρουρός ετοιμαζόταν να φυγει. Ομως ας πούμε ότι αυτό δεν είναι ουσίας, πλην όμως θα είχε ουσία να φοράει αλεξισφαιρο ο ίδιος αν αντιμετώπιζε πραγματικη απειλή.

Η ανακοίνωση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των ειδικων φρουρών αναφέρει ως βασικό πρόβλημα ότι η πολιτεία δεν ειναι επαρκώς αυστηρή με τον Ρουβικωνα αλλά δεν εξοπλίζει και τους αστυνομικους κατάλληλα (δηλ. με ασυρμάτους). Γενικά επικεντρώνεται στο πολιτικό ζήτημα της αντιμετώπισης των συλλογικοτήτων και δεν λέει και πολλά για το συγκεκριμένο θέμα -πιο πολλά λέμε εμείς περί αλεξίσφαιρων κ.λπ. παρά εκείνοι, που προτιμουν να «μαλώσουν» το κράτος για την ανοχή προς τις μπογιές.

Εντούτοις είναι και σημαντικό το ότι μετατέθηκε με μεγάλη ευκολία  (ίσως και με κρυφη ικανοποίηση)  ο διοικητης του Αστυνομικού Τμηματος Ψυχικού,  ο οποιος προηγουμένως υπηρετούσε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, τουτέστιν στην υπηρεσία που δεν τα πας καλά με κανένα συνάδελφό σου γιατι πρέπει να τους ελεγχεις όλους. Οντας δε σε εκεινο το πόστο, ήταν ο άνθρωπος που είχε πει ότι πολλοί αστυνομικοί είναι συμπαθούντες της Χρυσής Αυγής -θέμα που δεν προχώρησε τελικά ποτέ σε  ουσιαστική έρευνα. Φέρεται δε να κατηγόρησε πολλούς αξιωματικούς ως εμπλεκομένους, χωρίς όμως η εμπλοκή των περισσότερων  να τεκμηριωθεί. Ο φρουρός μετατέθηκε σε πεζές περιπολίες. Ο διοικητής δεν γνωρίζουμε πού μετατέθηκε.

Η ανακοίνωση του σωματείου των ειδικών φρουρών  έχει ως εξής

«Από την πρώτη στιγμή το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α δια των εκπροσώπων του εξεδήλωσε την αποδοκιμασία του για την κακή εικόνα που προσέδωσε η στάση του συναδέλφου αστυνομικού φρουρού της πρεσβείας του Ιράν.
Όμως:
Είναι επιεικώς απαράδεκτο να επιδιώκεται να «μεταφορτωθεί » η ανικανότητα της πολιτείας να περιορίσει δια της δικαιοσύνης το φαινόμενο Ρουβίκωνας , στρέφοντας επιτηδευμένα τα βλέμματα, στην ενδεχόμενη ανεπάρκεια του αστυνομικού .
Το ΜΗ ΑΞΙΟΠΟΙΝΟ των πράξεων της συλλογικότητας έχει κριθεί επαλειμμένα με την σύλληψη δεκάδων μελών τους από την αστυνομία και την επιστροφή τους στο «θεάρεστο έργο» των καταστροφών, ατιμώρητοι, και λίγα λεπτά μετά την απομάκρυνση τους από την έδρα του δικαστηρίου.
Ίσως έστω για πρώτη φορά, θα έπρεπε να αναζητηθούν και ευθύνες για τους εγκληματικά ανεύθυνο υπευθύνους που διατηρούν το σύστημα επικοινωνίας της αστυνομίας «κωφάλαλο» και στο γεγονός ότι ο ασύρματος του συναδέλφου στην πρεσβεία του Ιράν ήταν εκτός λειτουργίας!!!Το ΣΕΦΕΑΑ έχει γίνει γραφικό καταγγέλλοντας καθημερινά αυτή την εγκληματική ανεπάρκεια .
Επίσης
Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τις διοικητικές πράξεις -αποφάσεις εξοστρακισμού, του Διοικητή του Τμήματος και του Αστυνομικού σκοπού , πρακτικές που μας αναγάγουν σε εποχές ανυπαρξίας Δικαίου, τόσο ποινικού όσο και πειθαρχικού, σε τακτικές εκδικητικές και τιμωρητικές, που απαξιώνουν την Δημοκρατική λειτουργία εντός του Οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Την ανικανότητα μας να τιμωρήσουμε αυτούς που καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία αποτελεί πράξη δειλίας όταν επιδιώκουμε να την μεταφορτώσουμε σε αστυνομικούς που δεν φέρουν καμιά ευθύνη για την «επέλαση» των συλλογικοτήτων στην Αττική .
Καλούμε λοιπόν την Φυσική Ηγεσία να ανακαλέσει την πράξη «εξοστρακισμού » των συναδέλφων , ώστε να «δικαστούν» από τα όργανα της πειθαρχικής δικαιοσύνης, ταυτιζόμενοι με της αξίες και ιδανικά μιας ευνομούμενης πολιτείας και όχι με αποφάσεις αυταρχικού χαρακτήρα .»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here