Προς αναβολή ο ανασχηματισμός-Προέχει η ρύθμιση-γέφυρα για τα κανάλια

Η απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη του νόμου Παππά με την οποίαν παρακάμπτονταν το ΕΣΡ στη διενέργεια του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, οδηγεί και σε μια αναγκαία αναβολή του προαναγγελθέντος ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Και αυτό, διότι αυτή τη στιγμή προέχει για την κυβέρνηση η κατάθεση στη Βουλή της νομοθετικής πρότασης-γέφυρα, που θα ρυθμίσει το καθεστώς προσωρινής αδειοδότησης όλων των εν λειτουργία τηλεοπτικών σταθμών, έως ότου συγκροτηθεί και διενεργηθεί ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ.

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης σε αυτήν τη φάση είναι θεσμικά ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν» αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης και προσθέτουν πως από αυτό προκύπτει ότι ο σχεδιασμός για ανασχηματισμό δεν αναμένεται να ξεδιπλωθεί άμεσα, δηλαδή τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Υπό τα παραπάνω δεδομένα, ο ανασχηματισμός «πάει πίσω», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Η νομοθετική ρύθμιση

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μίλησε για έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας τόσο για τα παλιά όσο και για τα νέα κανάλια, μέχρι να συγκροτηθεί το ΕΣΡ, με συνολικό τίμημα 25 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι τα 255 εκατ. μπορούμε πλέον να τα εισπράξουμε σε 24 μήνες. Ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ ευχόμαστε να γίνει γρήγορα και να έχει εύλογο τίμημα για το Δημόσιο», είπε και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή το κανάλι του τάδε (σ.σ. εννοούσε τους κ.κ. Μαρινάκη και Σαββίδη) που δεν υφίσταται, έχει την ίδια νομική ισχύ με το κανάλι που εκπέμπει χρόνια. Η κυβέρνηση δεν έχει δυνατότητα να αποφανθεί περί του αριθμού, μέχρι να δούμε το σκεπτικό. Δεν είμαστε νομικά σε θέση να περιορίσουμε τον αριθμό».

Kρέτσος: Με τον νέο νόμο θα πληρώσουν όλοι

Η ιστορία δεν γυρίζει πίσω και είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωθούμε με την απόφαση του ΣτΕ είπε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.

«Εφεξής όποιος διαγωνισμός γίνει και όταν γίνει θα πρέπει να γίνει από το ΕΣΡ όταν αυτό συγκροτηθεί», σημείωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο 104,9. Η απόφαση του ΣτΕ μας επαναφέρει στο προηγούμενο καθεστώς ανομίας σημείωσε τονίζοντας ότι με το νέο «νόμο γέφυρα» θα πληρώσουν όλοι οι καναλάρχες, ανέφερε επίσης ο κ. Κρέτσος.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here