Μεταρρύθμιση στην ελληνική Δικαιοσύνη με αυστριακή σφραγίδα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Από την 1η Σεπτεμβρίου Αυστριακοί εμπειρογνώμονες «θα συνεισφέρουν στον εκσυγχρονισμό του τομέα Δικαιοσύνης στην Ελλάδα», ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Μπράντστετερ.

Η «συνεισφορά» αυτή, διάρκειας 22 μηνών, εντάσσεται στα πλαίσια των μεταρρυθμίσεων που οι πιστωτές θεωρούν απαραίτητες. Ως εκ τούτου ο Αυστριακός υπουργός χαιρέτησε την «επιθυμία», όπως τη χαρακτήρισε, «κοινής συνεργασίας Ελλάδας – Αυστρίας για την βελτίωση του ελληνικού συστήματος δικαιοσύνης».

Εμφανίστηκε, μάλιστα, αισιόδοξος ότι με τη βοήθεια των Αυστριακών εμπειρογνωμόνων το ελληνικό σύστημα Δικαιοσύνης θα μπορέσει να γίνει αποτελεσματικότερο και να υλοποιηθούν κατά τον καλύτερο τρόπο οι απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Για τη «συνεργασία» των δυο χωρών εξεδόθη και σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Δικαιοσύνης της Αυστρίας όπου γίνεται μνεία στην μακροπρόθεσμη αναδιάρθρωση των δικαστηρίων που σχεδιάζεται στην Ελλάδα και προστίθεται ότι Αυστριακοί εμπειρογνώμονες πρόκειται να παράσχουν την υποστήριξή τους για την εκπόνηση και εφαρμογή των απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών στον τομέα της Δικαιοσύνης.

Σε αυτές, σημειώνεται στο κείμενο του αυστριακού υπουργείου, συμπεριλαμβάνεται η ψηφιοποίηση των διαδικασιών, όπως και η εισαγωγή μιας σύγχρονης βάσης δεδομένων για την ταχύτερη διεκπεραίωση των δικαστικών υποθέσεων και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δικαστηρίων.

Με την αυστριακή υποστήριξη, υποστηρίζεται, θα επιδιωχθεί η εφαρμογή ευρωπαϊκών προτύπων και στην εκτέλεση των δικαστικών ποινών, με επίκεντρο κυρίως στο σύστημα αποφυλάκισης υπό όρους, και της επανένταξης στην κοινωνία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here