Μεταμφιέστηκαν σε αγόρια για να εργαστούν στο κουρείο του άρρωστου πατέρα τους

Δύο νεαρά κορίτσια έχουν τιμηθεί από την ινδική κυβέρνηση αφού ανακαλύφθηκε ότι είχαν προσποιηθεί ότι ήταν αγόρια για τέσσερα χρόνια για να μπορέσουν να κρατήσουν ανοιχτό το κουρείο του πατέρα τους ο οποίος ήταν πολύ άρρωστος για να εργαστεί.  

Η Jyoti Kumari, ηλικίας 18 ετών, και η 16χρονη αδελφή της Neha, ανέλαβαν το κατάστημα του πατέρα τους στο αγροτικό χωριό  Uttar Pradesh, όταν εκείνος αρρώστησε το 2014. Το κουρείο είχε αρχικά κλείσει, αλλά ήταν η μοναδική πηγή εισοδήματος της οικογένειας και τα κορίτσια αποφάσισαν να προσπαθήσουν να λειτουργήσει ξανά.

Οι πελάτες ήταν αρχικά επιφυλακτικοί με το γεγονός ότι νέες γυναίκες θα τους κούρευαν ενώ άλλοι «δεν συμπεριφέρθηκαν καλά απέναντί μας», δήλωσε η Jyoti στον Guardian. «Έτσι, αποφασίσαμε να αλλάξουμε ολόκληρη την εμφάνισή μας, ώστε κανείς να μην μας αναγνωρίζει».

Τα κορίτσια έκοψαν τα μαλλιά τους και υιοθέτησαν τα αντρικά ονόματα Deepak και Raju. Πολλοί από τους κατοίκους στο χωριό ήξεραν την πραγματική τους ταυτότητα, αλλά για τα επόμενα χρόνια, οι περισσότεροι πελάτες από τις γύρω κοινότητες δεν είχαν ιδέα.

Τα κορίτσια εργάστηκαν σκληρά κερδίζοντας τουλάχιστον 400 ρουπίες την ημέρα, αρκετά ώστε να πληρώσουν για τη θεραπεία του πατέρα τους και να στηρίξουν την οικογένεια. «Αντιμετωπίσαμε  πολλά προβλήματα όταν ξεκινήσαμε τη δουλειά το 2014», είπε η Neha. «Κάποιοι στο χωριό μας χλεύασαν, αλλά τους αγνοήσαμε και εστιάσαμε στην εργασία μας αφού δεν είχαμε άλλη επιλογή».

Τα κορίτσια άνοιγαν το κατάστημα το απόγευμα, ώστε να συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο. Η Jyoti έχει πλέον αποφοιτήσει και η Neha εξακολουθεί να σπουδάζει.

Καθώς τα χρόνια έχουν περάσει, αποκάλυψαν την πραγματική τους ταυτότητα σε περισσότερους πελάτες. «Τώρα έχουμε κερδίσει αρκετή εμπιστοσύνη και δεν φοβόμαστε κανέναν», είπε η Neha η οποία τώρα μακραίνει τα μαλλιά της.

Μια δημοσιογράφος από την κοντινή πόλη Gorakhpur δημοσίευσε την ιστορία για τα κορίτσια σε μια εφημερίδα αυτή την εβδομάδα, και τελικά οι δύο νεαρές τιμήθηκαν από κυβερνητικούς αξιωματικούς για τη γενναία πράξη τους.

Ο Dhruv Narayan, ο πατέρας των κοριτσιών, δήλωσε πως είναι πολύ περήφανος για τις κόρες του.

Οι περισσότερες γυναίκες στην αγροτική Ινδία εργάζονται είτε σε αγροκτήματα είτε στα σπίτια τους απομονωμένες από τους άνδρες. Το να εργάζονται σε κουρείο για άντρες, ειδικά σε συντηρητικές αγροτικές περιοχές της βόρειας και ανατολικής Ινδίας, είναι κάτι ανήκουστο.

Πηγή: www.lifo.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here