Μετά τους δικαστές και η ΝΔ μιλά για ολισθηρό δρόμο χειραγώγησης της δικαιοσύνης

Οπως αναμενόταν, μετά την πάσα-ασίστ της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που επιτέθηκε με πρωτοφανή σφοδρότητα και έντονο αντιπολιτευτικό ύφος κατά της κυβέρνησης για τη δικαιοσύνη, ακολούθησε ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία καλεί τον πρωθυπουργό «να σταματήσει τον ολισθηρό δρόμο χειραγώγησης της Δικαιοσύνης».

«Όταν οι δικαστές αισθάνονται διαρκείς παρεμβάσεις, η Δημοκρατία δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο» υπογραμμίζει η ΝΔ σε σε ανακοίνωσή της την Κυριακή καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να συνειδητοποιήσει τις βαριές του ευθύνες».

«Μια ημέρα πριν την 43η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με μια ιστορική ανακοίνωση καταγγέλλει ευθέως την κυβέρνηση για το σύνολο των παρεμβάσεων και επιθέσεων στη Δικαιοσύνη, που στοχεύουν στην πλήρη υποταγή και χειραγώγηση της» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η ΝΔ υπογραμμίζει πως η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αποτελεί «ένα ισχυρό μήνυμα εγρήγορσης προς όλους τους Έλληνες πολίτες» καθώς «όταν οι Έλληνες δικαστές αισθάνονται διαρκείς παρεμβάσεις από την κυβερνητική εξουσία, η Δημοκρατία στη χώρα μας δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο.

«Η κοινωνία έχει ανάγκη από μια ισχυρή και ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, ικανή να προστατέψει τους πολίτες και να αποδώσει το δίκαιο. Ο κ. Τσίπρας, έστω και τώρα, πρέπει να συνειδητοποιήσει τις βαριές του ευθύνες και να σταματήσει τον ολισθηρό δρόμο της χειραγώγησης της ελληνικής Δικαιοσύνης» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here