Μετά τις εκλογές θα ελεγχθούν Χαϊκάλης-Μητρόπουλος. Αλλοι 110 υπό έλεγχο από τη Βουλή

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Μετά τις εκλογές θα εξετάσει η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής τόσο τον φάκελο του πρώην βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι διαθέτει offshore εταιρεία που δεν έχει δηλώσει όσο και η υπόθεση του Αλ.Μητρόπουλου που κατηγορείται για φοροδιαφυγή. 

Την απόφαση αυτή έλαβαν τα μέλη της Επιτροπής στην σημερινή τους συνεδρίαση, ενώ η Πρόεδρος της Επιτροπής Χαραλαμπίδου, ενημέρωσε ότι η έρευνα για τον Παύλο Χαϊκάλη δεν θα περιοριστεί μόνο στην “offshore” εταιρεία, αλλά και στην προηγούμενη υπόθεση με τις αδήλωτες χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Και η υπόθεση Μητρόπουλου

Και η υπόθεση του Αλέξη Μητρόπουλου θα εξεταστεί μετά τις εκλογές από την Επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής.Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη παρά το ότι ένα μέλος της Επιτροπής, που σύμφωνα με τη πρόεδρο δεν είναι βουλευτής,  πρότεινε να γίνει σήμερα ο έλεγχος του πόθεν έσχες του κ. Μητρόπουλου, καθώς κατά την εκτίμησή του υπάρχει πρόβλημα.

Από την πλευρά του ο κ. Χαϊκάλης εμφανίστηκε ενώπιον των μελών της Επιτροπής και κατέθεσε τα έγγραφα που, όπως τονίζει, αποδεικνύουν την αθωότητά του.

Γενικότερα προβλήματα

Ο έλεγχος των πόθεν έσχες βουλευτών, ευρωβουλευτών και υπουργών έδειξε ωστόσο ότι υπάρχουν προβλήματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κ. Χαραλαμπίδου, από τους 704 υπόχρεους, οι 10 δεν κατέθεσαν καν δήλωση πόθεν έσχες, οι 49 είχαν ελλείψεις σε παραστατικά-δικαιολογητικά, οι 31 εμφάνισαν αρνητικό πόθεν έσχες (δηλαδή δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία) και οι 20 εμφάνισαν μηδενικές καταθέσεις.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here