Μετά απο 2 χρόνια ανακινεί το «θέμα Μάρδα» η λαϊκίστικη Bild που καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση

Στον Άρειο Πάγο  αίφνης θυμήθηκε να προσφύγει  η γερμανική λαϊκίστικη εφημερίδα «Bild» κατά της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (τον Ιούνιο του 2016) -απόφασης που είχε δικαιώσει τον Δημητρη Μάρδα για συκοφαντικό δημοσίευμα του γερμανικού εντυπου

Το πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με απόφασή του έκρινε τότε  ότι τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα της εφημεριδας στις 6  Μαΐου του 2015 εις βάρος του τότε αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη  Μάρδα περί μεταφοράς χρηματικού ποσού 80.000 ευρώ σε λογαριασμό Τράπεζας του Λουξεμβούργου ήταν  ψευδή. Ουσιαστικά η Bild  κατηγορουσε  τον Μάρδα ότι έβγαζε λεφτά στο εξωτερικό εν είδει bank run για να να ειναι προετοιμασμένος σε περίπτωση Grexit

Το δικαστήριο επεδίκασε στον Δημήτρη Μάρδα χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη εξαιτίας προσβολής της προσωπικότητας του, ενώ παράλληλα διέταξε και την καταχώριση στην ως άνω εφημερίδα περίληψης της συγκεκριμένης απόφασης.

H Bild προσέφυγε στον Άρειο Πάγο με το σκεφτικό ότι η απόφαση παραβιάζει  την ελευθεροτυπία (επικαλείται το άρθρο 10 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου).

Τότε ο Μάρδας είχε πεί

«Εστειλα πολύ λίγα χρήματα στο εξωτερικό γιατί ήταν να φύγει η κόρη μου, να πάει να κάνει μεταπτυχιακό. Δεν έχει σχέση με τράπεζα στο Λουξεμβούργο και μετά τον Γενάρη μάλιστα  δεν έγινε καμία κίνηση».

Είχαν μάλιστα κατατεθεί και όλοι οι τραπεζικοι λογαριασμοι του και οι κινήσεις του από τις πρώτες εκλογές του 2015  και μετά.

Η Bild τότε, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκης και κυρίως της γερμανικής υστερίας εναντίον της ελληνικης κυβέρνησης, είχε γράψει:

«Ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απογοητεύει όλο και περισσότερο με την πολιτική του, ενώ μέλη της κυβέρνησής του φαίνεται να χάνουν την εμπιστοσύνη τους… Ένας αναπληρωτής υπουργός φέρεται να μετέφερε στο εξωτερικό  από ελληνικό λογαριασμό στο Λουξεμβούργο 80.000 ευρώ, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Θεσσαλονίκη»».

«Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω υπουργός είναι ο Δημήτρης Μάρδας. Ο κορυφαίος πολιτικός είναι αναπληρωτής του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος ρισκάρει ένα ενδεχόμενο Grexit με τις διαπραγματεύσεις του με τους Ευρωπαίους δανειστές. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο λόγος που ο Μάρδας θέλησε να στείλει τα χρήματα του στο εξωτερικό. Στο Λουξεμβούργο τα λεφτά του θα είναι ασφαλή από μια πιθανή έξοδο από το ευρώ, αντίθετα με την Ελλάδα και την επιστροφή στη δραχμή.»

Το αρχικο δηλαδή δημοσίευμα ήταν της εφημερίδας «Θεσσαλονικη», όμως η ελληνικη εφημερίδα δεν ανέφερε όνομα. Το όνομα το ανέφερε η Bild.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here