Μαίρη Μανωλοπούλου: «Τρισδιάστατη εκτύπωση στο Ίδρυμα Ευγενίδου»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον ΓΙΩΡΓΟ ΚΙΟΥΣΗ

Το UTech Lab είναι το νέο εργαστήριο τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου! Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2014 και υποδέχεται παιδιά ηλικίας 13-17 ετών καθώς και σχολικές ομάδες που θέλουν να μυηθούν στα μυστικά της τρισδιάστατης εκτύπωσης, των οπτικοακουστικών μέσων και της ρομποτικής και να πειραματιστούν με τις νέες τεχνολογίες. Το UTech Lab δημιουργήθηκε με την υποστήριξη και συνεργασία της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. Mιλάμε με την Μαίρη Μανωλοπούλου, υπεύθυνη Εργαστηρίου Τεχνολογίας στο Ίδρυμα Ευγενίδου

-Σε τι δραστηριότητες μπορεί να συμμετάσχουν οι νέοι και πόσο κοστίζει;

Οι νέοι μπορούν να επισκεφθούν μεμονωμένα το UTech Lab και να παρακολουθήσουν εργαστηριακά μαθήματα. Την σχολική χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια στους παρακάτω τομείς:
• Animation
• Κόμικς
• Σχεδιασμός Εφημερίδας
• Φωτογραφία
• Δημιουργία website
• Τεχνικές παραγωγής ήχου
• 3D printing
• Ρομποτική
Όλες οι δραστηριότητες προσφέρονται δωρεάν από εξειδικευμένο προσωπικό. Για την συμμετοχή στα εργαστήρια, το μόνο που χρειάζεται είναι προεγγραφή στο τηλέφωνο του εργαστηρίου 210 9469 694.

-Μια Σχολική Ομάδα μπορεί να επισκεφθεί τον χώρο;

Κατά την σχολική χρονιά 2014- 2015 και δυο φορές την εβδομάδα, το UTech Lab λειτούργησε τις πρωινές ώρες για επισκέψεις Γυμνασίων και Λυκείων, παρέχοντας τις εξής δυνατότητες:
α. Οι εκπαιδευτικοί μπορούσαν να κλείσουν επίσκεψη στο UTech Lab με την σχολική τους ομάδα και να χρησιμοποιήσουν τον χώρο και τον εξοπλισμό του για τις ανάγκες των σχολικών project με την βοήθεια και υποστήριξη του προσωπικού του Εργαστηρίου.
β. Ο εκπαιδευτικός προγραμμάτισε επίσκεψη του τμήματος του σχολείου του με την συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών σε ένα ή δυο εργαστηριακά μαθήματα.
Ο υπεύθυνος του Εργαστηρίου ήταν στην διάθεση του εκπαιδευτικού ώστε να σχεδιάσουν μαζί το περιεχόμενο της επίσκεψης.
Το ίδιο πρόγραμμα θα επαναληφθεί και τη νέα σχολική χρονιά.

-Ποιες είναι οι εντυπώσεις των παιδιών μετά την επίσκεψη τους;
Στο τέλος κάθε εργαστηρίου μοιράζεται ερωτηματολόγιο αξιολόγησης σε όλα τα παιδιά, για να γράψουν τις εντυπώσεις τους.
Στα παιδιά αρέσει πολύ ο χώρος και ενθουσιάζονται με τις δραστηριότητες. Όλοι έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά και δουλεύουν ομαδικά για να ολοκληρώσουν ένα project. Μαθαίνουν περνώντας ευχάριστα την ώρα τους.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here