Μέρκελ: Υπάρχουν τρόποι ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

Απέκλεισε και πάλι το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ,  ξεκαθάρισε όμως ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι ελάφρυνσης όπως επιμήκυνση των ωριμάνσεων και μείωση των επιτοκίων.

Μιλώντας στο δίκτυο ZDF και ενόψει της ψηφοφορίας της Τετάρτης στην Μπούντεσταγκ για επικύρωση του νέου ελληνικού προγράμματος, κ . Μέρκελ, υπερασπίσθηκε την σκληρή στάση τη Γερμανίας στις διαπραγματεύσεις, λέγοντας ότι έτσι φτάσαμε στην δέσμευση της Αθήνας στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Αναφερόμενη στην ελληνική κυβέρνηση, σημείωσε ότι άλλαξε την προσέγγισή της «χάρη στην σκληρή στάση πολλών χωρών, αλλά και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και της γερμανικής κυβέρνησης». Η Αθήνα «βλέπει τώρα ότι η χώρα μπορεί να ξανασταθεί στα πόδια της μόνο εάν πραγματικά μεταρρυθμιστεί», δήλωσε και πρόσθεσε ότι οι εταίροι της Ευρωζώνης θα παρακολουθούν «εάν συνεχίζεται η ένταση αυτής της δουλειάς», τονίζοντας ότι χρειάζονται επιπλέον μέτρα «αν θέλουμε να δούμε φως στην άκρη του τούνελ».

«Δεν βοηθά αν είμαστε όλοι καλοί μεταξύ μας και σε τρία ή τέσσερα χρόνια είναι όλα χειρότερα από ό,τι είναι σήμερα. Η κρίση του ευρώ έχει ήδη διαρκέσει πάρα πολύ», συμπλήρωσε και απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι το Βερολίνο βρέθηκε απομονωμένο ή ότι επιθυμεί μια «γερμανική Ευρώπη».

Εμφανίσθηκε τέλος σίγουρη για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα: «Η κ. Λαγκάρντ, επικεφαλής του ΔΝΤ, κατέστησε σαφές ότι αν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις, θα εισηγηθεί στο Συμβούλιο του ΔΝΤ την συμμετοχή στο πρόγραμμα από τον Οκτώβριο. Δεν έχω αμφιβολίες ότι η αυτό που είπε η κ. Λαγκάρντ θα γίνει και πραγματικότητα», σημείωσε.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here