Μέρκελ: Συμβουλευτική η Σύνοδος Κορυφής, εάν δεν υπάρξει προεργασία

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ

«Εάν δεν υπάρξει μία επαρκής προεργασία, η οποία θα προλειαίνει το έδαφος για τη συμφωνία, ο ρόλος της Συνόδου θα είναι συμβουλευτικός, καθώς δεν θα μπορέσει λάβει αποφάσεις» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. 

Εκτιμώντας ότι «η Σύνοδος της Δευτέρας θα μπορεί να λάβει αποφάσεις, μόνο εάν υπάρξει το κατάλληλο έδαφος» πρόσθεσε πως «είναι σημαντικό Ελλάδα και δανειστές να παραμείνουν προσηλωμένοι στις αρχές της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου».

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ είχε προβεί σε ανάλογη δήλωση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να προηγηθεί συμφωνία μεταξύ Αθήνας και θεσμών, πριν την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης. » Χωρίς συμφωνία, η Σύνοδος μπορεί να είναι μόνο συμβουλευτική συνάντηση κορυφής» υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Ζάϊμπερτ .

Νωρίτερα η κ. Μέρκελ είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το ελληνικό ζήτημα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης οι δυο ηγέτες προέβησαν σε επισκόπηση της κατάστασης αναφορικά με την ελληνική οικονομική κρίση και συμφώνησαν ότι «οι τρεις επόμενες ημέρες, ως την έκτακτη σύνοδο της Δευτέρας, πρέπει να αξιοποιηθούν ώστε να υπάρξει πρόοδος για μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here