Μέρκελ: Παραιτούμαι από την ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών-Το 2021 αποχωρώ από την καγκελαρία-Ξεκίνησε η μάχη διαδοχής στο CDU

«Δεν θα επιδιώξω κανένα πολιτικό αξίωμα, αφότου ολοκληρωθεί η θητεία μου», επιβεβαίωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Aγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Τις επόμενες μέρες, πρόσθεσε, θα παραιτηθεί επίσης από την ηγεσία του κόμματος, θέση την οποία κατέχει από το 2000.

Η απόφασή της αποτελεί μια λογική εξέλιξη μετά την αποδοκιμασία του κόμματος της και του SPD στις εκλογές της Βαυαρίας και τις χθεσινές εκλογές της Εσσης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος αντιλαμβάνεται την πολιτική διάσταση των αποτελεσμάτων αυτών και δήλωσε ότι αναλαμβάνει την «πλήρη ευθύνη».

H κυβέρνησή έχει χάσει την αξιοπιστία της. «Η εικόνα της είναι απαράδεκτη. Μετά τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σαν να μη συνέβη τίποτα», υπογράμμισε η Μέρκελ τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να γυρίσει σελίδα.

Η αποχώρηση της Μέρκελ ανοίγει τον δρόμο της διαδοχής εν όψει του συνεδρίου του CDU, στις 6 – 8 Δεκεμβρίου. Ήδη έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους η γενική γραμματέας του κόμματος Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, στενή συνεργάτιδα της Μέρκελ, γνωστή και ως AKK ή «μικρή Μέρκελ, καθώς και ο 38χρονος Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here