Μέρκελ-Ολάντ βιάζονται τώρα για συμφωνία ως το τέλος Μαίου

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Κρίσιμες συναντήσεις με την Αγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕE στη Ρίγα της Λετονίας, στις 21 και 22 Μαΐου, θα έχει ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μια προσπάθεια να ξεπερασθούν τα τελευταία εμπόδια στις διαπραγματεύσεις και να επιτευχθεί η αμοιβαία επωφελής συμφωνία, που θα λύσει και το φλέγον χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας.

Την πληροφορία έδωσε η ίδια η κ. Μέρκελ μετά την συνάντησή της με τον Ολάντ. Η κ. Μέρκελ είπε ότι θα συναντηθούν οι δύο τους με τον κ. Τσίπρα προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες της συμφωνίας το αργότερο έως το τέλος Μαΐου. Η κ. Μέρκελ είπε πάντως ότι με βάση τη τελευταία συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, θα πρέπει μέχρι τέλος Μαΐου, να έχει προκύψει ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Το ίδιο βιαστικός και αισιόδοξος για λύση-συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, μέχρι το τέλος Μαΐου, εμφανίσθηκε και ο Γάλλος Πρόεδρος.

Η στάση αυτή των Ευρωπαίων ηγετών και η επιθυμία τους να βρεθεί η χρυσή τομή μιας συμφωνίας μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, δείχνει και την επιθυμία τους να μην υπάρξουν ανατράξεις στην Ευρωζώνη, οι οποίες θα μπορούσαν να επιδεινώσουν το οικονομικό κλίμα. Ο κ. Ολάντ μάλιστα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει άλλη προοπτική από την Ελλάδα μέσα  στο ευρώ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here