Μέρκελ: Μη επαρκής πρόοδος αλλά συμφωνία ως την Κυριακή. Ολάντ: Είμαστε κοντά και σε ρύθμιση χρέους

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Μη επαρκή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις των θεσμών με την Ελλάδα, βλέπει, μέχρι τώρα η Ανγκελα Μέρκελ. Οπως δήλωσε προσερχόμενη στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, η κ. Μέρκελ, ταυτιζόμενη με τις δηλώσεις του υπουργού της των οικονομικών Β. Σόιμπλε, μίλησε για υπαναχωρήσεις της Ελλάδας από προηγούμενες θέσεις της και υπογράμμισε ότι πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και η Ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει θέσεις ώστε να πάρουν αποφάσεις οι υπουργοί Οικονομικών.

Ωστόσο μιλώντας στους ηγέτες των συντηρητικών κομμάτων που απαρτίζουν το Ευρωπαικό λαικό Κόμμα, η κ. Μέρκελ,  σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, έστειλε σαφές μήνυμα ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία, πριν ανοίξουν οι αγορές τη Δευτέρα», ενώ επανέλαβε ότι «η Γερμανία δεν θα εκβιαστεί από την Ελλάδα».

«Δεν είμαστε ακόμη πολύ μακριά από μια συμφωνία. Η Ελλάδα δεν έχει πολύ χρόνο», είπε από την πλευρά του, σ΄ένα πιο αισιόδοξο τόνο ο Γάλλος πρόεδρος Φρ. Ολάντ, ο οποίος πρόσθεσε ότι διακυβεύεται το μέλλον της Ελλάδας, της Ευρώπης και της Ευρωζώνης. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πώς «η χρηματοδότηση είναι μέρος της συμφωνίας».

«Δεν φτάσαμε στο σημείο να έχουμε συμφωνία. Θα προσπαθήσω μέχρι τέλος να κρατήσω την Ευρώπη ενωμένη. Στόχος μου είναι να γίνει η Ελλάδα ανταγωνίσιμη και ανταγωνιστική», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here