Τελεσίγραφο Μέρκελ: Μέχρι την Πέμπτη η Ελλάδα να υποβάλλει νέο λεπτομερές σχέδιο

Στη σκληρή και αδιάλλακτη στάση επιμένει η Γερμανία ζητώντας επιπλέον μέτρα από την Ελλάδα.
Η Γερμανίδα καγκελάριος πέταξε  το  «μπαλάκι» στην ελληνική κυβέρνηση  για λύση τονίζοντας ότι » δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συζήτηση τρίτου προγράμματος στο ESM».

Εδωσε επίσης προθεσμία μέχρι την Πέμπτη στην ελληνική κυβέρνηση για να καταθέσει  νέες λεπτομερείς  προτάσεις  για ένα τρίτο πρόγραμμα.

Σε δηλώσεις της έπειτα από την ολοκλήρωση της νέας Συνόδου Κορυφής,  η κυρία Μέρκελ είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε να υποβάλλει μια νέα αίτηση στο ESM για δάνειο η οποία και θα συζητηθεί.

«Περιμένουμε λεπτομερείς προτάσεις από την Ελλάδα. Η Ελλάδα πρέπει να καταθέσει την πλήρη πρότασή της  μέχρι την Πέμπτη, για να γίνουν οι αξιολογήσεις. Μιλάμε για ένα πρόγραμμα το οποίο είναι πολύ πιο μακρόπνοο από αυτό που συζητήσαμε πριν από δέκα ημέρες», είπε και πρόσθεσε: «Η Σύνοδος Κορυφής θα γίνει με 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί αφορά όλες τις χώρες της Ένωσης το θέμα. Έχουμε όλοι μερίδιο στην εθνική κυριαρχία, δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της Ελλάδας».

Σεβόμαστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, συμπλήρωσε αλλά υπάρχουν και οι λαοί άλλων 18 χωρών στην ευρωζώνη»,  και υπογράμμισε ότι απαιτούνται περισσότερα μέτρα από αυτά που έχει καταθέσει η Αθήνα.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here