Μερική επικύρωση της βαθμολογίας-Δεν ψήφισε ο Παναθηναϊκός

 Στην μερική επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος (για τις θέσεις 1-5) προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League κατά τη συνεδρίασή του προκειμένου να ξεκινήσουν οι αγώνες των πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μόνος που τάχτηκε εναντίον της απόφασης ζητώντας την αναβολή της έναρξης των πλέι οφ εκδίδοντας σχετική ανακοίνωση εξηγώντας τους λόγους.

Οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού, οι Σωπήλης, Κωνσταντίνου και Μπαλωμένου αποχώρησαν από την συνεδρίαση της Super League και λίγη ώρα αργότερα εκδόθηκε από τους «πράσινους» η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ζούμε μία στιγμή αποκάλυψης της σήψης και διαφθοράς που έχει κυριαρχήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με την πρόοδο της ανάκρισης στις ερευνώμενες υποθέσεις βομβαρδιζόμαστε το τελευταίο διάστημα καθημερινά με ειδήσεις για παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου με πρωταγωνιστικούς και δευτεραγωνιστικούς ρόλους σε κυκλώματα διαφθοράς, χειραγώγηση αγώνων, στοιχηματισμούς.

Καταστάσεις, που για τον υγιή φίλαθλο κόσμο ήταν κοινό μυστικό, από το βυθό του ποδοσφαίρου ανεβαίνουν πλέον στον αφρό κι από τα πιο επίσημα χείλη, εκείνα του Ανακριτή, αποδίδονται κατά κύριο λόγο ως δράση «εγκληματικής οργάνωσης».

Σε αυτήν την κρίσιμη καμπή καλέσαμε τους συνεταίρους μας να υπηρετήσουν τους σκοπούς που συμφωνήθηκαν κατά την ίδρυση του Συνεταιρισμού, όπως τη ρύθμιση όλων των αναγκαίων θεμάτων για την προαγωγή και ανάπτυξη του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α’ εθνικής και την επίλυση των ποδοσφαιρικών ζητημάτων μέσω των οργάνων μας.

Δεν ανήκουν στο ποδόσφαιρο όποιες δυνάμεις έχουν παρεισφρήσει δίχως κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον προς το άθλημα, προσπαθώντας και καταφέρνοντας -με μεγάλη επιτυχία σύμφωνα με τις αποδιδόμενες κατηγορίες- να προκαθορίσουν το αποτέλεσμα αγώνων του πρωταθλήματος του Συνεταιρισμού μας, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους και των στοιχηματικών δραστηριοτήτων τους, με επιδίωξη τα παράνομα κέρδη, μέσα από την αλλοίωση των πρωταθλημάτων και της εν γένει δυναμικής των ομάδων, που έχουν ως αποτέλεσμα διαφυγόντα κέρδη τόσο για το Συνεταιρισμό όσο και για μεμονωμένους συλλόγους.

Και ενώ εκ της θέσεως μας, ως Συνεταιρισμός, θα έπρεπε να διατηρούμε τα ηνία της προσπάθειας εξυγίανσης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου για την αποκάλυψη και τιμωρία των συμμετεχόντων σε τέτοιες άνομες δράσεις, όσον αφορά στο πρωτάθλημά μας, η συντριπτική πλειοψηφία παραμένει επί μακρόν απαθής.

Η Διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έχει δώσει έναν δύσκολο αγώνα τα τελευταία 3 χρόνια για να φωτίσει σκοτεινές πλευρές, να ευαισθητοποιήσει υγιείς προθέσεις με στόχο την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Κατηγορηθήκαμε από πολλούς φιλάθλους μας ότι χωρίς την επιλογή σκοτεινών διαδρομών δεν θα νικήσουμε ποτέ. Χλευαστήκαμε από αντιπάλους μας. Θα πρέπει όμως όλοι να γνωρίζουν ότι δεν θα παρεκκλίνουμε από το δρόμο που έχουμε χαράξει. Εκείνον, του «ευ αγωνίζεσθαι» στους αγωνιστικούς χώρους και της προστασίας του εννόμων συμφερόντων της ΠΑΕ μέσα από τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες έξω από αυτούς.

Η διαρκής επιλογή της συντριπτικής πλειοψηφίας εντός του Συνεταιρισμού να μην θιγούν τα κακώς κείμενα, γιατί έτσι βολευόμαστε ή γιατί από αυτά απολαμβάνουμε καρπούς ή ακόμη και γιατί φοβόμαστε, έδωσε δικαίως στον αρμόδιο Υπουργό το δικαίωμα να θεωρήσει υποχρέωση της Πολιτείας τη νομοθετική παρέμβαση. Κατηγορήθηκε η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ από κάποιους ότι δεν στηρίζει τον Υπουργό σε αυτήν προσπάθεια. Η θέση μας εξ αρχής ήταν απόλυτα σαφής και ξεκάθαρη. Είμαστε αρωγοί σε κάθε ειλικρινή προσπάθεια, άλλωστε είμαστε πρωτοπόροι στον αγώνα αυτό, ταυτόχρονα όμως θεωρούμε απαραίτητη προϋπόθεση η εξυγίανση να λάβει χώρα εντός Ευρώπης.

Εξηγήσαμε στους συνεταίρους μας ότι δεν μπορούμε απλά να παρακολουθούμε τον κ. Πετρόπουλο, επιλεκτικά και με καθυστέρηση, να ασκεί μία δίωξη, έχοντας στα χέρια του κατά πολύ πλουσιότερο υλικό. Δεν μπορούμε να στρουθοκαμηλίζουμε και να νομίζουμε ότι μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια αυτούς που επιθυμούν την εξυγίανση. Δυστυχώς, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού θεωρεί ότι μπορεί με τις κατηγορίες που τον βαραίνουν να εκπροσωπεί το Συνεταιρισμό και να συνομιλεί με τον Υπουργό και την Πολιτεία.

Το υλικό της ανακριτικής διαδικασίας είναι σε γνώση όλου του φίλαθλου κόσμου και πιστεύουμε ακράδαντα ότι το Διοικητικό μας Συμβούλιο και το πειθαρχικό δικαιοδοτικό μας όργανο δεν μπορεί να περιμένει ή να κρύβεται πίσω από τον κ. Πετρόπουλο.

Ο καταστατικός μας σκοπός, οι καταστατικές μας διατάξεις και οι κανονισμοί υποχρεώνουν το Συνεταιρισμό και τα δικαιοδοτικά όργανα να επιληφθούν άμεσα και να κρίνουν πειθαρχικά όλες τις περιπτώσεις και τις αποδοθείσες κατηγορίες κατά το μέτρο που αφορούν σε ομάδες και παράγοντες του Συνεταιρισμού.

Η σημερινή μας τοποθέτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούσε μία ύστατη προσπάθεια να λάβουμε αποφάσεις, που θα υποδηλώνουν εγρήγορση και πραγματική βούληση κάθαρσης. Βλάβη στο προϊόν δεν προκαλεί ο πόλεμος ενάντια στη διαφθορά, αλλά η ίδια η διαφθορά και η ανοχή της. Και όσο κλείνουμε τα μάτια και δεν συγκεντρώνουμε όλες μας τις δυνάμεις στο στόχο, κινδυνεύουμε να γίνουμε κι εμείς με τις πράξεις ή παραλείψεις μας, συμμέτοχοι και παρακλάδι αυτής της οργάνωσης.

Για τους λόγους αυτούς, προτείναμε τη λήψη απόφασης για:

Α) Την υποβολή αιτήματος στον κ. Πετρόπουλο, αλλά και στους κ.κ. Ανδρεάδη και Πούλιο για άμεση αποστολή στις Πειθαρχικές μας επιτροπές των δικογραφιών, που έχουν σχηματιστεί εις βάρος οποιουδήποτε εμπλεκόμενου στο πρωτάθλημα της Superleague.

Β) Την κλήση, μέσω των πειθαρχικών μας οργάνων, σε απολογία όλων των φερομένων ως κατηγορουμένων στις ερευνώμενες υποθέσεις.

Γ) Την αναβολή της επικύρωσης του βαθμολογικού πίνακα και της έναρξης των play offs, έως ότου τελεσιδικήσουν οι παραπάνω αποφάσεις. Κατανοούμε και συμμεριζόμαστε τον προβληματισμό που μπορεί να προκαλέσει αυτή η καθυστέρηση στην αθλητική προετοιμασία των ομάδων, που ενδεχομένως να συμμετάσχουν στα play offs, αλλά το θεωρούμε ως ελάχιστο τίμημα στην αναγκαία εδώ και τώρα κάθαρση.

Δ) Την υποβολή αιτήσεως στην ΕΕΑ για άμεση ενημέρωση περί εκκρεμών υποθέσεων που μπορούν να φέρουν μεταβολή στις συμμετέχουσες ομάδες στο Πρωτάθλημα μας κατά την επερχόμενη ποδοσφαιρική περίοδο.

Η ισχνή μειοψηφία δεν απετέλεσε έκπληξη για εμάς, ούτε τροχοπέδη της προσπάθειάς μας για εξυγίανση. Τα επόμενα βήματά μας τα έχουμε ήδη αποφασίσει».

 

  ΨΗΦΙΣΕ ΘΕΤΙΚΑ Ο ΠΑΟΚ, ΛΕΥΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ

Εν τω μεταξύ, παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, ο ΠΑΟΚ ψήφισε θετικά για την επικύρωση της βαθμολογίας, ενώ ο εκπρόσωπος του Παναιτωλικού έριξε «λευκή» ψήφο.

Αυτά σε ότι αυτά τις θέσεις 1-5 της βαθμολογίας, διότι για τις υπόλοιπες δεν έχει γίνει επικύρωση, αφού εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις για κάποιες ομάδες.

Θεοδωρίδης: «Ο Μαρινάκης προετοιμάζει μια υπερομάδα»

Μετά το τέλος της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Super League, ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββας Θεοδωρίδης, δήλωσε:

«Ήρθα για δέκα λεπτά, διότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει συζήτηση να επικυρωθούν οι πέντε πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Έπρεπε να σιγουρευτούμε ότι θα γίνουν τα πλέι οφ. Για πρώτη φορά είδα τον ΠΑΟΚ να στηρίζει την απόφαση να επικυρωθεί η βαθμολογία και να γίνουν κανονικά τα πλέι οφ. Τελείωσαν τα αστεία. Κάθε ομάδα θα κοιτάει τα δικά της συμφέροντα. Τον πρωταθλητή τον ξέρετε ήδη. Θα βγουν διάφορα παπαγαλάκια και θα βγάλουν πρωταθλητή άλλη ομάδα. Εμείς όμως είμαστε πρωταθλητές. Και ο κ. Μαρινάκης θα προετοιμάσει μία υπερομάδα για την Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ έδειξε πάρα πολύ σοβαρή ομάδα, επειδή κοιτάει τα συμφέροντα του».

Βρέντζος: «Δεν γίνεται να δικαζόμαστε στα κανάλια»

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Βρέντζος, τόνισε:

 «Η οποιαδήποτε πρόταση για αναβολή αποσκοπούσε απλώς πρακτικά στη μη διεξαγωγή, σε σωστό χρόνο, των πλέι οφ, ώστε να μην προκύψουν οι θέσεις από δύο έως πέντε, μέσα από αυτή τη διαδικασία. Όσον αφορά στο θέμα της πειθαρχικής δίωξης σε σχέση με τον αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια, και παρότι εμείς έχουμε επιλέξει να μην σχολιάζουμε τις εξελίξεις στη δικαιοσύνη, γιατί σεβόμαστε τη λειτουργία της, θα ήθελα να επισημάνω ότι όπως προκύπτει από το σύνολο της δικογραφίας που αφορά σε αυτή την υπόθεση, και πρακτικά μιλάμε για τις καταθέσεις Μελισσανίδη, Γεωργέα και Καλαϊτζίδη, δεν υπάρχει κανέναν στοιχείο που ενοχοποιεί ή εμπλέκει έστω, τον κ. Μαρινάκη στη συγκεκριμένη υπόθεση. Οπότε θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για πειθαρχική δίωξη του κ. Μαρινάκη για αυτό το θέμα. Όσον αφορά στο θέμα της ποινικής διαδικασίας είμαστε σε μία φάση που η διαδικασία πρέπει να είναι απόρρητη. Θα έπρεπε να το σεβαστείτε όλοι αυτό. Δεν γίνεται να δικαζόμαστε στα κανάλια και στα site. Δεν θα συνεχίσουμε να μπούμε να σχολιάσουμε, να απαντάμε και να “απολογούμαστε”. Και έχει γίνει και λίγο κουραστικό τα νομικά μας τμήματα να καταθέτουν μηνύσεις και αγωγές οι οποίες μέχρι τώρα δικαιώνονται πλήρως. Ό,τι είναι να απαντηθεί στον κ. Ανδρεάδη, θα απαντηθεί στον κ. Ανδρεάδη. Συμφωνούμε όλοι».

Παπαδόπουλος: «Δεν έχουμε κανένα μέτωπο»

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ Δημοκράτης Παπαδόπουλος, επισήμανε:

«Ο Παναθηναϊκός ζήτησε την αναβολή της επικύρωσης για τους δικούς του λόγους. Ίσως να εκτιμούν ότι ο Ολυμπιακός θα τιμωρηθεί λόγω της εμπλοκής που έχει με τις δικαστικές υποθέσεις και επειδή ήρθε πρώτος στην κανονική διάρκεια θα παίξει στους ομίλους του Champions League.

 Πέρυσι, εμείς πήραμε τους βαθμούς στα γήπεδα και τους χάσαμε στα χαρτιά. Ο Παναθηναϊκός ήρθε στο CAS απέναντί μας, κρατώντας στα χέρια τον ΓΑΥΡΟ και τον Πρωταθλητή. Εμείς δεν έχουμε κανένα μέτωπο, ο ΠΑΟΚ βαδίζει μόνος του, είναι ο dealer και όποιος θέλει, ακολουθεί».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here