Μερικές σκέψεις για τα γεγονότα γύρω από το μεταναστευτικό-προσφυγικό

 

Των Γιώργου Ευαγγελίου

και Βασίλη Καραθανάση

 

Η επί γης κόλαση της Μόριας καταστράφηκε.

Η ωρολογιακή βόμβα πάνω στην οποία στηρίχτηκε η Ακροδεξιά πολιτική της Νέας Δημοκρατίας εξερράγη.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν βοηθήθηκαν ιδιαίτερα με την απόφαση της κυβέρνησης να στείλει τα ματ στην περιοχή. Ξεχύθηκαν, λοιπόν, στους δρόμους αναζητώντας ένα ασφαλές καταφύγιο. Το καταφύγιο αυτό άλλοι το αναγνώρισαν στα νεκροταφεία, άλλοι στους κάδους απορριμμάτων, άλλοι στα πεζοδρόμια.

Ενόψει των γεγονότων αυτών η κοινή γνώμη βρίσκεται για άλλη μια φορά σε σύγχυση . Από τη μια είμαστε εμείς που εξαντλούμε όλη μας την αριστεροσύνη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (!) και απ’ την άλλη οι «άνθρωποι» οι οποίοι διαρρηγνύουνε για άλλη μια φορά τα ιμάτιά τους και, σε ακραίες περιπτώσεις, παρουσιάζουν τον θάνατο ως προοπτική για τα «αχάριστα» παιδιά τα οποία φώναζαν τραγουδιστά “Goodbye Moria”.

Μήπως σφάλλουν όσοι μιλούν για δυσφήμιση της χώρας και των ανθρώπων της; Είναι δυνατόν να ξεχάσει κανείς τις γιαγιάδες της Λέσβου ή τα κατά τόπους συσσίτια που διενεργούνταν συστηματικά προς στήριξη των κατατρεγμένων; Βεβαίως και είναι δυνατό.

Η κυβέρνηση κατέχοντας καλά τα γκεσέμια των ακροδεξιών μεθοδεύσεων «κατάφερε» να μεταβάλλει την εικόνα της χώρας από μια ανθρωπιστκή-αλληλέγγυα Ελλάδα σε μία Ελλάδα δεσμοφύλακα. Θέλησε να δώσει ως λύση στο μεγάλο πρόβλημα του μεταναστευτικού-προσφυγικού, την δημιουργία ενός σύγχρονου Νταχάου, χρησιμοποιώντας κάθε παρακρατικό μηχανισμό καταστολής με σκοπό την ηθική αλλά και φυσική εξόντωση των κατατρεγμένων αυτών ανθρώπων.

Οι απαράδεκτοι χειρισμοί του ζητήματος από μια κυβέρνηση η οποία επέλεξε να ασπαστεί ανερυθρίαστα το βωμό του φασισμού και της μισανθρωπιάς , οδηγούν σε απόλυτη εκτροπή τη δημοκρατία και βάλουν ενάντια στους στοιχειώδεις ανθρωπιστικούς θεσμούς της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Οι φασίστες ήδη έχουν πάρει τη θέση τους, τα τάγματα εφόδου ουρλιάζουν για ξερονήσια και μαστίγια στους ξένους, τα ψύχραιμα παπαγαλάκια πανιγυρίζουν την αποφασιστικότητα των αρχών οι οποίες ενίσχυσαν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς στη Λέσβο και κατά τα άλλα η ζωή συνεχίζεται.

Υ.Γ Τελικά ήρθε η στιγμή όπου ο καθένας μας έχει να επιλέξει ανάμεσα στον Άνθρωπο και το φασιστικό κτήνος που πλασάρει με επικοινωνιακό γκελμπελσισμό η κυβέρνηση. Μόνον αυτό, τίποτε αλλο !

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here