Μενίδι: Μέτρα για τους Ρομά με έμφαση στη Παιδεία

ΦΩΤΟ:  ΕROKINISSI

Εμφαση στη παιδεία, πέντε υπουργοί της κυβέρνησης εξήγγειλαν μέτρα για τυς Ρομά στο Μενίδι και τη μείωση της εγκληματικότητας στην Δ. Αττική. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτης, ο υφυπουργός Αθλητισμού κ Γ. Βασιλειάδης, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Θεανώ Φωτίου και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκας.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης δόθηκε βαρύτητα σε θέματα Παιδείας και συγκεκριμένα στην αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ώστε οι Ρομά που τελειώνουν το Λύκειο, να μπορούν να εισέρχονται σε ορισμένα ΤΕΙ αλλά και σε σχολές της αστυνομίας.

«Μελετάμε και το νομικό καθεστώς ως προς τη δυνατότητα των μαθητών που παίρνουν απολυτήριο λυκείου να εισάγονται σε ορισμένα ακαδημαϊκά τμήματα χωρίς εξετάσεις», είπε ο κ. Γαβρόγλου.

Επίσης συμφωνήθηκε πως δεν θα επιτρέπεται η είσπραξη κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης σε Ρομά που τα παιδιά τους δεν πηγαίνουν σχολείο. Αποφασίστηκε ακόμα πως το ολοήμερο σχολείο για παιδιά Ρομά που κατοικούν στο Μενίδι θα είναι υποχρεωτικό,ενώ θα μειωθούν τα παιδιά από 25 σε 15 ανά τάξη.

Ο κ. Σκουρλέτης από την πλευρά του εστίασε  στο θέμα της οπλοκατοχής λέγοντας πως σε συνεργασία με το υπ. Δικαιοσύνης θα εξεταστεί η αυστηροποίηση των όρων για οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Ο  Νίκος Τόσκας σημείωσε πως «από τον Μάρτη διενεργούσαμε εντατικούς ελέγχους. Φάνηκε ότι αυτό δεν αρκεί. Αρχίσαμε εντατικοποίηση των μέτρων όπως συμφωνήσαμε με τον Δημο Αχαρνών. Το βράδυ τα συμφωνήσαμε και την επόμενη μέρα υλοποιούνταν. Θα συνεργαστούμε με τον δήμο Φυλής».

Παράλληλα ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες θα γίνουν επιχειρήσεις σε περιοχές που υπάρχει πρόβλημα ναρκωτικών η οπλοκατοχής, ενώ τόνισε πως πρέπει να εξετασθεί και νομικά κατά πόσον υπάρχει δυνατότητα ένταξης στο αστυνομικό σώμα παιδιών Ρομά που έχουν τα κατάλληλα γραμματικά προσόντα προκειμένου να συμβάλουν σε θέματα δημοσίας τάξης.

Όσον αφορά την αύξηση των μέτρων αστυνόμευσης στην περιοχή, προανήγγειλε την δημιουργία υποδιεύθυνσης αστυνομίας Δ. Αττικής μέσα στο Μενίδι.

Μέτρα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Εν τω  μεταξύ το Υπουργείο Προστάσίας του Πολίτη, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται στα μέτρα που θα ληφθούν ευρύτερα στην Δυτική Αττική για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Πιο αναλυτικα επισημαίνονται:

  • Ονομαστικοποίηση αστυνομικών και δράσεων
  • Αλληλοενημέρωση, σε καθημερινή βάση, αρμοδίων για ζητήματα τάξης και ασφάλειας, για γεγονότα, αδικήματα και ιδιαιτερότητες.
  • Καθημερινές, «ειδικές δράσεις» των δυνάμεων Τάξης (περιπολίες ομάδων ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΤΡΟΧΑΙΑΣ), σε συγκεκριμένα σημεία και συγκεκριμένες ώρες, ύστερα από αξιολόγηση εγκληματολογικών δεδομένων,
  • Στοχευμένες – συντονισμένες Δράσεις της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
  • Καθημερινές επαφές των επικεφαλής των Υπηρεσιών της Δυτικής Αττικής με Δημάρχους και τοπικούς Φορείς.

Παράλληλα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έδωσε στην δημοσιότητα κάρτες με στατιστικά στοιχεία, θέλοντας να αποκρούσει τις κατηγορίες περί ελλιπούς αστυνόμευσης και περιορισμένης δράσης στην περιοχή.

Αναλυτικά: (αφορούν συλλήψεις αποκλειστικά στο πλαίσιο του Ειδικού Σχεδίου Αστυνόμευσης Περιοχών της Δυτικής Αττικής και όχι τις συνολικές συλλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί από τις αστυνομικές υπηρεσίες)

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here