Μελανσόν: Η νίκη Μακρόν οφείλεται στη ψήφο κατά Λεπέν-Το πρόγραμμα του θα καταστρέψει το γαλλικό κοινωνικό σύστημα

Επίθεση κατά του νεοεκλεγέντος πρόεδρου Εμμανουέλ Μακρόν, εξαπέλυσε ο Ζ.Λ. Μελανσόν, ηγέτης του αριστερού μετώπου Ανυπότακτη Γαλλία, λέγοντας ότι το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν θα καταστρέψει το γαλλικό κοινωνικό σύστημα.

Ο κ. Μελανσόν κάλεσε τους ψηφοφόρους του να κινητοποιηθούν ενόψει των κοινοβουλευτικών εκλογών του Ιουνίου.

Το πρόγραμμα του νέου «προεδρικού μονάρχη» είναι γνωστό και περιέχει την ανευθυνότητα στην περιβαλλοντική πολιτική, τόνισε. Και συμπλήρωσε:

«Δεν είμαστε καταδικασμένοι να το υποστούμε. Στις βουλευτικές εκλογές, έχουμε μια θετική επιλογή, το κοινό μας μέλλον», πρόσθεσε, καλώντας τους επτά εκατομμύρια ψηφοφόρους του να ενωθούν, ανεξαρτήτως εάν ψήφισαν ή όχι Εμμανουέλ Μακρόν στον β’ γύρο.

Σε αυτό που στέκονται ιδιαίτερα είναι  το ποσοστό της αποχής, που ξεπέρασε το 25% ενώ στο  το 11% ανήλθε το ποσοστό των άκυρων-λευκών ψήφων.

Γι αυτό και ο Μελανσόν σημείωσε ότι η Λεπέν ήλθε τρίτη και όχι δεύτερη στις εκλογές, καθώς το άθροισμα της αποχής, των λευκών και των άκυρων ξεπερνά το ποσοστό της.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Ζαν Λικ Μελανσόν, Αλεξί Κορμπιέρ, δήλωσε ότι η νίκη του Εμμανουέλ Μακρόν ήταν αποτέλεσμα της ψήφου των Γάλλων κατά της Μαρίν Λεπέν κι όχι υπέρ των πολιτικών που πρεσβεύει ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here