Μελανσόν: Η Γερμανία καταστρέφει για τρίτη φορά την Ευρώπη

Για τρίτη φορά στην Ιστορία μια γερμανική κυβέρνηση καταστρέφει την Ευρώπη, γράφει στον λογαριασμό του στο twitter ο Γάλλος ευρωβουλευτής και ιδρυτής του Κόμματος της Αριστεράς, Ζαν Λυκ Μελανσόν. Σύμφωνα με τον Γάλλο πολιτικό, η γερμανική κυβέρνηση θέλει να ταπεινώσει την Ελλάδα. Ο ίδιος καλεί το Βερολίνο να σταματήσει αυτήν την «κωμωδία», χαρακτηρίζοντας αστεία την ιδέα του Grexit. Aν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, το χρέος θα αποτιμάται σε ευρώ και θα πολλαπλασιαστεί έξι με επτά φορές, σημειώνει.

Παράλληλα, το Associated Press επικαλείται Έλληνα αξιωματούχο που λέει ότι η Αθήνα «επιθυμεί συμφωνία για να αποφύγει τραπεζική κατάρρευση» αναφέροντας ωστόσο ότι «ορισμένες προτάσεις μοιάζουν να αποσκοπούν στην ταπείνωση της ελληνικής κυβέρνησης»

Έλληνες αξιωματούχοι που επικαλούνται ξένα ΜΜΕ (όπως το Bloomberg και το γαλλικό πρακτορείο) χαρακτηρίζουν «πολύ άσχημη» την πρόταση του Eurogroup. Έλληνας αξιωματούχος που επικαλείται η ιστοσελίδα politico φέρεται να χαρακτήρισε την πρόταση για το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων «από άλλο πλανήτη».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here