Μεϊμαράκης: Βολές κατά Τσίπρα και υπόσχεση για κυβέρνηση συνεργασίας

«Πυρά» κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο αποκάλεσε ανεπαρκή ασυνεπή, αναξιόπιστο και αλαζονικό, εξαπέλυσε από την Πάτρα ο πρόεδρος της Ν.Δ Βαγγ. Μεϊμαράκης ενώ επανέλαβε ότι η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι με την εντολή του λαού θα συγκροτήσει κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. 

«Ποτέ, κανένας Πρωθυπουργός δεν έκανε τόσο μεγάλο κακό, σε τόσο λίγο καιρό», σχολίασε και πρόσθεσε πως από εκείνον οι πολίτες θα ακούνε μόνο αλήθειες, καθώς, όπως είπε, δεν πιστεύει ότι κυβερνιέται ένας τόπος με ψέματα».

Συνεχίζοντας, ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε ανεπαρκή, ασυνεπή και αναξιόπιστο τον κ. Τσίπρα, ενώ τον κατηγόρησε για αλαζονεία και καθεστωτική νοοτροπία. .

«Τελικά ο κ. Τσίπρας έσκισε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και έφερε νέο μνημόνιο», είπε σε προεκλογική συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ στην Πάτρα και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι είπε ψέματα, φέρνοντας ως παραδείγματα αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ  και ελαφρύνσεις στη φορολογία.

Ανέφερε ότι οι καταθέτες απέσυραν λόγω της αβεβαιότητας 50 δισ. από τις τράπεζες. Όπως σημείωσε, η ανεργία άρχισε πάλι να μεγαλώνει, ενώ έκανε υποστήριξε ότι μόνο τον Ιούλιο χάθηκαν 16,5 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Κυβέρνηση συνεργασίας

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, μετά τις εκλογές, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το στοίχημα της Ελλάδας μπορεί να το κερδίσει η συλλογικότητα και η συνένωση δυνάμεων. «Η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση συνεργασίας που θα αξιοποιεί ικανούς και άξιους από ολόκληρη την κοινωνία» υπογράμμισε. «Στις 20 του Σεπτέμβρη, με τη δική σας εντολή, θα συγκροτήσω κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, για να πάμε όλοι μαζί την Ελλάδα μπροστά», συμπλήρωσε.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μεϊμαράκης, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να μοιράσει κάλπικες υποσχέσεις, ενώ τόνισε ότι επιλογή και δέσμευση της Ν.Δ. είναι η σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών μόλις σταθεροποιηθεί η οικονομία. «H Νέα Δημοκρατία θέλει λιγότερους φόρους, περισσότερες επενδύσεις και αποτελεσματικότερο κράτος», συμπλήρωσε και αναφέρθηκε σε μια «νέα πολιτική για την τόνωση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη». «Σε μία υπεύθυνη μεταναστευτική πολιτική. Με φύλαξη των συνόρων, με ανθρωπισμό, αλλά και διεθνοποίηση του θέματος», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, «τα κύματα προσφύγων και παράνομων μεταναστών, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο», με τον πρόεδρο της Ν.Δ. να καταλογίζει στον κ. Τσίπρα ότι «το μόνο που έκανε πως έκλεισε την Αμυγδαλέζα και άνοιξε τον Βοτανικό».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ., η κυβέρνηση που έφυγε, πάγωσε κάθε έργο και κάθε σχέδιο ανάπτυξης. «Είμαστε η Παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και την κράτησε στην Ευρωζώνη. Είμαστε η δύναμη της ευθύνης και της συνέπειας. Δύναμη ευρωπαϊκή, πατριωτική», επανέλαβε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Χθες άκουσα για αριστερή μελαγχολία, όμως αυτοί είναι που έφεραν τη μελαγχολία στον ελληνικό λαό», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και επεσήμανε ότι «η Ν.Δ. θα φέρει και πάλι το χαμόγελο στους πολίτες».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here