Μεϊμαράκης: Θα καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε απο το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, καθιστώντας σαφές ότι η ΝΔ θα το καταψηφίσει. «Εμείς ψηφίσαμε πρόγραμμα με στόχους και το χρονοδιάγραμμα, τα μέτρα που επιβαρύνουν την κοινωνία ψηφίστε τα μόνοι σας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι μύθοι καταρρέουν με πάταγο. Τσίπρας και Καμμένος έστησαν πολιτική απάτη», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «μνημονιακότερο των τροϊκανών».

«Εμείς ούτε μνημονιακοί ούτε αντιμνημονιακοί το παίξαμε. Εσείς θέσατε το επίπλαστο δίλημμα για μνημόνιο και αντιμνημόνιο», ανέφερε. Και πρόσθεσε: «Η πολιτική απάτη άρχισε να αποκαλύπτεται την επομένη των εκλογών. Αποκαλύπτεται από το προσχέδιο του προϋπολογισμού με μέτρα 6,5 δισ. Με το πολυνομοσχέδιο πάνε στον βρόντο όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να ξέρει ότι δεν το ξεχνάμε. Από την ώρα που υπέγραψε το μνημόνιο άρχισε να υπόσχεται ισοδύναμα για όλα όσα φοβόταν και κάποια που φοβάται ακόμα περισσότερο τα έχει αφήσει για το τέλος».

« Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωνε ότι εχει έτοιμο το σχέδιο αντισταθμιστικών και ισοδυνάμων. Από όσα έλεγε τίποτα δεν ισχύει. Διαπράχθηκε μια πολιτική απάτη και γι’ αυτό κάνατε τώρα εκλογές για να μην ξέρει ο κόσμος τις ψηφίσαμε σε μια μέρα στις 14 Αυγούστου» είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

«Η δεύτερη απάτη που αποκαλύπτεται είναι ότι έρχονται και χειρότερα…» τόνισε. «Φαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του όχι μόνο δεν φέρνουν καμία βελτίωση αλλα αποκαλύπτονται ουρές. Απέκλειαν μειώσεις συντάξεων και βαφτίζουν εύπορους όσους παίρνουν κοντά στο χιλιάρικο. Ελεγαν ότι θα ψάξουν πρόσθετους πόρους για να μην μειώσουν τις συντάξεις. Προεκλογικά δεσμευόταν για προστασία της Α κατοικίας και απέκλειε την πώληση των κόκκινων δανείων σε ξένα funds. Όμως τώρα τα δάνεια είναι σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς».

«Εμείς στηρίζουμε αλλαγές που φέρνουν νέες θέσεις εργασίας και πάταξη της φοροδιαφυγής. Λέμε όχι σε νέους φόρους, όχι σε μειώσεις συντάξεων» υπογράμμισε.

«Η ΝΔ θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΝΔ.  Και πρόσθεσε: «Το καταψηφίζουμε γιατί καταργεί τις συντάξεις σε υπερήλικες. Επίσης αυξάνει τις εισφορές σε πολλές επαγγελματικές ομάδες.Γιατί καταργεί τον προληπτικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο».

Αναφερόμενος στις 100 δόσεις ο κ. Μειμαράκης έκανε λόγο για εξαπάτηση χιλιάδων οφειλετών , λέγοντας οτι η ρύθμιση μετατράπηκε σε φιάσκο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here