Μεϊμαράκης, πρόεδρος της Ν.Δ έως την άνοιξη του 2016 και βλέπουμε

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ

Εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος την άνοιξη του 2016 αποφάσισε  ομόφωνα η Εκτελεστική Γραμματεία και το Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας, εξουσιοδοτώντας παράλληλα τον Β. Μειμαράκη να ασκήσει τα καθήκοντα του Προέδρου μέχρι τότε.

Είναι προφανές οτι η ΝΔ καθιστά  μόνιμο τον έως τώρα προσωρινό αρχηγό της, εκτιμώντας την ρευστότητα του πολιτικού τοπίου και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Ο κ. Μειμαράκης δεν έκρυψε πάντως τις προθέσεις του, να προχωρήσει σε επαναπροσδιορισμό της πορείς του κόμματος στο μεσαίο χώρο.

Αποφασίστηκε επίσης να τηρηθεί η καταστατική διαδικασία που προβλέπει εκλογή από τη βάση, όπως είχε γίνει και τον Νοέμβριο του 2009.

Σύμφωνα με το καταστατικό δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι εγγραφούν μέλη του κόμματος ακόμα και λίγο πριν από τη σχετική διαδικασία. Αύριο θα συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος για να επικυρώσει την σχετική απόφαση.

Πηγές της Ν.Δ. επεσήμαιναν πως «ιστορικά η Ν.Δ. υπηρετεί με αφοσίωση το εθνικό συμφέρον. Αυτή την ώρα το βασικό είναι να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Πρόκειται για εθνικό στόχο που διασφαλίζει η παράταξή μας για την πατρίδα και όλο τον ελληνικό λαό».

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι στο πλαίσιο αυτό ομόφωνα το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Γραμματεία εξέφρασαν την πλήρη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη και αποφάσισαν να εισηγηθούν την πραγματοποίηση εκλογής νέου προέδρου της Ν.Δ. μέχρι την άνοιξη του 2016 σύμφωνα με το καταστατικό, συνεκτιμώντας την πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση της χώρας.

«Τέλος αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν οι υπόλοιπες προσυνεδριακές συνδιασκέψεις και η τελική εθνική συνδιάσκεψη στο προσεχές διάστημα», σημείωναν οι ίδιες πηγές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here