Μεϊμαράκης: Ναι στην ευρωπαική πορεία. Χτίστε στα θετικά της κυβέρνησης Σαμαρά

ΦΩΤΟ:EUROKINISSI

» Η ΝΔ συμφωνεί μαζί σας στον εθνικό σκοπό της ευρωπαικής πορείας της χώρας. Δεν συναινεί στα μέτρα, δεν στηρίζει την κυβέρνηση», επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μειμαράκης, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναγνωρίσει τα θετικά της κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά και να χτίσει πάνω σε αυτά: «Δεν είναι ό,τι κάναμε όλα αυτά τα χρόνια για πέταμα, δεν είναι ώρα για συγκρούσεις, αλλά για διάλογο», ανέφερε.

Ο κ.Μειμαράκης τόνισε ότι η  ΝΔ επιλέγει τον μεσαίο δρόμο χωρίς ακρότητες, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ακολουθούμε το δρόμο του μεταρρυθμιστικού κέντρου».

Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «το δικό σας το νέο είναι πιο παλιό. Εκπροσωπείτε κάτι που έρχεται από τα παλιά, εκπροσωπείτε το βαθύ κράτος που δεν θέλουν να προχωρήσει η επιχειρηματικότητα» για να προσθέσει με δηκτικό ύφος: «Να παίρνετε και καμιά συμβουλή από τους παλαιότερους, δεν είστε ο μόνος που κάνει διαπραγμάτευση».

Ο κ.Μειμαράκης υποστήριξε ότι ακόμη υπάρχουν κίνδυνοι, που δημιουργήθηκαν κυρίως τους έξι μήνες της διαπραγμάτευσης και έφτασαν στο κόκκινο με το δημοψήφισμα.

«Πήρατε ένα υγιές οικονομικό σύστημα και κλείσατε τις τράπεζες. Υπολογίσατε πόσο μας κόστισε ο συμβιβασμός» αναρωτήθηκε και υπογράμμισε:  «Το μεγάλο δάνειο για το οποίο επαίρεστε κ. Τσίπρα σημαίνει μεγάλο μνημόνιο. Δεν υπάρχει δεξιο και αριστερό μνημόνιο. Πρέπει να ακολουθήσουμε τις συγκεκριμένες πολιτικές αν θέλουμε να είμαστε στο ευρωπαικό πλαίσιο».

Αναφερόμενος  στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφοροποιούνται  και στο ενδεχόμενο Grexit είπε: «Δεν είμαι τόσο σίγουρος για βουλευτές στο ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω ότι μερικοί το καλοβλέπουν. Σε αυτούς που λένε ανοιχτά πως θέλουν επιστροφή στη δραχμή τους βγάζω το καπέλο, φοβάμαι αυτούς που το επιθυμούν και δεν το λένε».

Χαρακτήρισε παράδοξη τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να χειροκροτήσει τον πρωθυπουργό στη Βουλή, ενώ προηγουμένως «είχε ψάλει τα μύρια όσα» στην κυβέρνηση. «Σηκώνω τα χέρια ψηλά», είπε,  ενώ με ειρωνική διάθεση ρώτησε τον πρωθυπουργό: «Αλήθεια, τους υποδεχθήκατε τους τροϊκανούς σήμερα που ήρθαν στα υπουργεία;».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here