Μεϊμαράκης: Mας χωρίζουν πολλά, μας ενώνει η κοινή πορεία στην Ευρώπη

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ)

Mε την επισήμανση ότι η χώρα και οι οικονομικοί δείκτες ήταν σε καλύτερη κατάσταση το Δεκέμβριο του 2014, πριν αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, απ’ότι σήμερα, ξεκίνησε την αγόρευσή του ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατά τη συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής για την παροχή εξουσιοδότησης στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση.

Ο κ. Μειμαράκης επανέλαβε την πάγια θέση της ΝΔ για την επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές ώστε η χώρα να μείνει στην Ευρώπη και εξήγησε ότι η αντιπολίτευση στηρίζει την κυβέρνηση σε αυτή την κατεύθυνση. «Εμείς θέλουμε μέχρι την Κυριακή συμφωνία για να είναι η Ελλάδα στην Ευρώπη” υπογράμμισε.

Σε γενικές γραμμές ο κ. Μεϊμαράκης επιχείρησε να εμφανιστεί ενωτικός προτάσσοντας τις κοινές δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τις διαπραγματεύσεις τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ όσο βρισκόταν στην εξουσία, ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός προς τους δανειστές.

«Εμείς ξέρουμε τις εκβιαστές είναι, ξέρουμε από διαπραγματεύσεις. Εμείς πονέσαμε πολλές φορές όταν ήταν να πάρουμε επώδυνη απόφαση, απόφαση αντίθετη με την ιδεολογία μας αλλά την πήραμε για να μείνει η χώρα στο ευρώ. Κάναμε το καθήκον μας κι εσείς μας λοιδορούσατε, δεν θα σας αντιγράψουμε” είπε.

Σας λέμε μπράβο που έχετε την ικανότητα να κινηθείτε προς αυτή την κατεύθυνση, σας καταλαβαίνω τι μπορεί να έχετε περάσει. Εσείς όμως δεν μας είχατε καταλάβει, να μην σκεφτώ τα επίθετα που μας είχατε προσάψει, πρόσθεσε.

Επέκρινε ωστόσο την κυβέρνηση καθώς οδήγησε τη χώρα σε δημοψήφισμα την ώρα που, όπως είπε, μας χώριζαν από τη συμφωνία κάποια εκατομμύρια ενώ τόνισε πως «δεν είναι τυχαίο ότι το σύνταγμα προβλέπει να μην γίνονται δημοψηφίσματα για δημοσιονομικούς λόγους. Πιστεύω ότι όχι μόνο δεν έπρεπε να προχωρήστε σε δημοψήφισμα αλλά έπρεπε να πάρετε την ευθύνη να προχωρήσετε σ’ εκείνο το τραπέζι της διαπραγμάτευσης” πρόσθεσε.

Χαίρομαι πάντως, συνέχισε, όταν στη σύνοδο των αρχηγών συμφωνήσαμε ότι το «όχι” δεν ήταν εντολή ρήξης αλλά εντολή για συνέχιση της διαπραγμάτευσης.

Επικριτικός ήταν και απέναντι σε όσους έφεραν τη διαπραγμάτευση στο και πέντε, όπως ανέφερε, νομίζοντας ότι το ευρώ θα καταρρεύσει. «Η Ευρώπη στέκεται, το ευρώ στέκεται, χάσατε χρόνο και φτάσαμε σε αυτό το σημείο” υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Μειμαράκης επιβεβαίωσε ότι η ΝΔ στηρίζει τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να υπάρξει συμφωνία. «Σας ενθαρρύνουμε να συνεχίσετε. Σας παροτρύνουμε και σας ευχόμαστε να πετύχετε τη καλύτερη συμφωνία. Εχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη. Φροντίστε να έχετε τη συνείδηση σας ήσυχη κρατώντας τη χώρα στην Ευρώπη. Μπορεί να μας χωρίζουν πολλά όμως μας ενώνει η Ελλάδα, μας ενώνει η κοινή πορεία στην Ευρώπη”, κατέληξε.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here