Μεϊμαράκης: Επίθεση σε Τσίπρα και άνοιγμα στο κέντρο με …Ρουσόπουλο, Βουλγαράκη, Λιάπη!

Ανεβαίνουν οι τόνοι της προεκλογικής αντιπαράθεσης.  Ο πρόεδρος της ΝΔ Ε. Μεϊμαράκης με συνέντευξή του στον Αlpha, εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας  ότι με τις εκλογές «την κοπανάει διότι δεν θέλει να εφαρμόσει το μνημόνιο που έφερε». Τον κατηγόρησε  επίσης για αλαζονική συμπεριφορά και για καθεστωτική αντίληψη. «Θεώρησε ότι η Ελλάδα είναι η Κουμουνδούρου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης και επανέφερε το όνομα του Γ.Δραγασάκη για τη θέση του πρωθυπουργού. Έκανε τέλος άνοιγμα στην κεντροδεξιά αλλά και στους Βουλγαράκη, Ρουσόπουλο και Λιάπη!

Αναφερόμενος στη συνταγματική διαδικασία είπε ότι «το Σύνταγμα δεν είναι λάστιχο. Πρέπει να εφαρμόζουμε τις διατάξεις». Μίλησε για εξαφανισμένο πρωθυπουργό, έδωσε ειρωνικά, συγχαρητήρια στον Αlpha που τον βρήκε χθες και του πήρε συνέντευξη και τον αποκάλεσε αμετανόητο καθώς επανέλαβε ότι δεν μπόρεσε να βρει δικαιολογία για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν εξήγησε στη χθεσινή δική του συνέντευξη στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό γιατί πάμε σε εκλογές. «Συγχαρητήρια, ήταν επιτυχία του Alpha που τον βρήκε» συνέχισε, χαρακτηρίζοντας αμετανόητο τον κ. Τσίπρα, καθώς επανέλαβε ότι δεν μπόρεσε να βρει δικαιολογία για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

 

Είπε, επίσης, ότι ο κ. Τσίπρας δεν λέει τίποτα για τη Δευτέρα μετά τις εκλογές.

«Το μεγάλο ζητούμενο είναι η σταθερότητα. Εξασφαλίζεται με διχαστικό δημοψήφισμα και με εκλογές; Και αν κάνει κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, τού έχει κανείς εμπιστοσύνη ότι δεν θα κάνει τον Φεβρουάριο εκλογές;» συμπλήρωσε, ενώ είπε χαρακτηριστικά πως «θεώρησε ότι η Ελλάδα είναι η Κουμουνδούρου».

Τόνισε, επιπλέον, ότι πάμε γρήγορα σε εκλογές, γιατί «δεν έχουν έρθει τα ραβασάκια της εφορίας και οι νέες δόσεις του ΕΝΦΙΑ», ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να καταργήσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τον ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, εξηγώντας ότι είναι αντίθετη και η Κομισιόν.

«Το παραμύθι το φάγαμε όλοι. Και οι Ευρωπαίοι. Όπου πήγε, έλεγε ότι εκλογές δεν θα γίνουν, και χθες είπε με κρίση ειλικρίνειας ότι από τις 12 Ιουλίου είχε στο μυαλό του εκλογές» συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Για τη συμφωνία ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι είναι νόμος του κράτους και «εμείς μπορούμε και πρέπει να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους, και πιστεύω θα τα καταφέρουμε».

Για τη στάση της ΝΔ μετά τις εκλογές, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απάντησε ότι «θα κάνουμε ό,τι μας πει ο λαός αναλύοντας την ψήφο του και το αποτέλεσμα», και τόνισε ότι απαιτείται συναίνεση.

Ξανά το όνομα του Γ. Δραγασάκη

Σε ερώτηση αν θα δεχόταν μια κυβέρνηση συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σημείωσε: «Θα μου το ζητήσει; Είδα χθες ότι δεν θέλει. Λέει κάτι πολύ φτηνιάρικα. Αυτά είναι τα ψέματα. Δεν μπορείς να προδικάζεις το αποτέλεσμα και τι θα κανείς μετά τις εκλογές». Υπενθύμισε ότι για να μην πάμε σε εκλογές εκείνος είχε πει και το όνομα του κ. Δραγασάκη που εκτιμά, αν δεν ήθελε ο κ. Τσίπρας.

«Χθες ο κ. Τσίπρας είπε ή αυτοδυναμία -που δεν την πιάνει μετά την εσωτερική του διάσπαση, καθώς φεύγει όλο το κόμμα- ή κυβέρνηση συνεργασίας μόνο με τους ΑΝΕΛ. Επιβεβαίωσε χθες την άποψή μου, ότι την κοπανάει γιατί δεν θέλει να εφαρμόσει το μνημόνιο που ψήφισε» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Για τις ευθύνες της ΝΔ για όσα είπε στα λεγόμενα Ζάππεια, επισήμανε ότι «τα εξηγήσαμε αυτά, κάναμε αυτοκριτική, τα αναλύσαμε και η συγγνώμη πρέπει να ζητείται διαχρονικά». Υποστήριξε επ’ αυτού ότι στο Ζάππειο η ΝΔ μίλησε για πολιτικές που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν με μονοκομματική κυβέρνηση.

Σε ερώτηση για τα εσωκομματικά στη ΝΔ και αν θα κινήσει διαδικασίες εκλογής αρχηγού και στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές αναρωτήθηκε ποιο είναι το πρόβλημα. «Δεν έχει τεθεί από κανέναν νεοδημοκράτη. Το θέτει το Μαξίμου, από τα υπόγεια, δημιουργώντας ανύπαρκτα ζητήματα στη ΝΔ που είναι η πιο συμπαγής και ενωμένη δύναμη», απάντησε.

Ανοιγμα στα κεντροδεξιά με..Ρουσόπουλο, Βουλγαράκη και Λιάπη.

Είπε επιπλέον ότι η ΝΔ ήταν πάντα το μεγάλο κόμμα της κεντροδεξιάς που ακολουθούσε δρόμο σύνεσης και του μέτρου, και τόνισε πως οι νεότερες γενιές έχουν ξεπεράσει πολλά από ζητήματα που μας χώριζαν με ένταση.

«Είμαστε έτοιμοι να συγχωρήσουμε οποιοδήποτε πολιτικό αντίπαλο χωρίς να ξεχνάμε τι έχει κάνει. Μετά τις εκλογές θα έχω συγχωρήσει και τον κ. Τσιπρα. Αν θέλει να γραφτεί στη ΝΔ μπορώ να του πάω την αίτηση…», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Σε ό,τι αφορά το προσκλητήριο συστράτευσης που έχει απευθύνει και αν αφορά και στελέχη όπως οι κ.κ Βουλγαράκης, Ρουσόπουλος και Λιάπης, απάντησε θετικά και αντεπιτέθηκε σε όσους ασκούν κριτική. «Θα του το απαγορεύσουμε ενώ δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό και έχουν βρεθεί ότι είναι αθώοι; Είναι ψηφοφόροι, είναι Έλληνες και αφού θέλουν να έρθουν στη ΝΔ, με πολύ χαρά αφού εδώ ανήκουν. Εφόσον εγγραφούν η δραστηριοποίηση εξαρτάται και από τους ίδιους» ανέφερε.

Για τα περί εθνικής Ελλάδος της διαπλοκής που είπε ο κ. Τσίπρας συμπεριλαμβάνοντας και τον ίδιο, ο κ. Μεϊμαράκης τον παρακάλεσε επειδή θίγει υπόληψη και τιμή να το ξεκαθαρίσει και αν έχει στοιχείο να πάει στον εισαγγελέα.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here