Μεϊμαράκης εκτός τόπου: «Μπορεί να αποφευχθούν οι εκλογές, δεν φοβάμαι, ο Τσίπρας τις κάνει για να φύγει

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ(Κ. ΜΠΑΛΤΑΣ)

«Ο κ. Τσίπρας κάνει τις εκλογές για να φύγει», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κρύβεται και του ζήτησε για ακόμη μια φορά να εξηγήσει γιατί η χώρα οδηγείται σε πρόωρες κάλπες.«Αναρωτιέμαι, θα γίνουν εκλογές για τους αντάρτες, τους δαίμονες που ο ίδιος δημιούργησε, και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου; Γι’ αυτό θα πάμε σε εκλογές;», αναρωτήθηκε, σε συνέντευξή του στον Σκάι. 

Είναι μάλλον χωρίς σημασία για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το γεγονός ότι το 1/3 της κοινοβουλευτικής δύναμης του βασικού κυβερνώντος κόμματος καταψήφισε ουσιαστικά την κυβέρνηση με αποτέλεσμα η κοινοβουλευτική κυβερνητική πλειοψηφία να  έχει πέσει κάτω και από τους 150 βουλευτές(και του ΣΥΡΙΖΑ ειδικά κάτω από 120).

Βέβαια υπό άλλες συνθήκες, εάν ο κ Μεϊμαράκης αισθανόταν πολιτικά ισχυρός, θα είχε ξεσηκώσει τον κόσμο ζητώντας εκλογές και καταγγέλλοντας τη κυβέρνηση που δεν βλέπει το αυτονόητο. Ομως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενεργεί δια ίδιον όφελος και αγνοεί εσκεμμένα την πραγματικότητα.

Γι αυτό και συμπεριφέρεται λίγο πολύ ως πολιτικά εξωγήινος, αφού δηλώνει ότι μπορεί να βρεθεί λύση ώστε να αποτραπούν οι εκλογές και εξαντλεί το τριήμερο τη διερευνητικής εντολής ασκόπως, αν και όλοι γνωρίζουμε(προφανώς και εκείνος), ότι δεν υπάρχει περίπτωση να σχηματισθεί άλλη κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή.

Ετσι, ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε εκ νέου την εκτίμηση ότι μέχρι την Παρασκευή μπορεί να βρεθεί μια λύση για να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, αν και παραδέχθηκε ότι πλέον τα περιθώρια στενεύουν!!

Τάχθηκε ξανά υπέρ της εθνικής συνεννόησης λέγοντας ότι «είναι πλέον εθνικό ζητούμενο». Όπως είπε, δεν μπορούμε πλέον να προχωρήσουμε χωρίς συναινέσεις.

«Δεν συμφέρει κανέναν να πάμε σήμερα σε εκλογές, ας μας πει ο Πρωθυπουργός ότι δεν έχει καμία πολιτική σκοπιμότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όχι μόνο δεν τις φοβάμαι τις εκλογές, αλλά θέλω να πείσω ότι παρότι θα τις κερδίσω, δεν πρέπει για το καλό του τόπου να δημιουργήσουμε αυτήν την αστάθεια, ακόμα προλαβαίνουμε», σημείωσε και πρόσθεσε: «Μετά την Παρασκευή (σ.σ. ολοκληρώνεται η διαδικασία των διερευνητικών εντολών) θα έχω άλλο τόνο και θα δούμε αν τις φοβάμαι ή δεν τις φοβάμαι».

Ο κ. Μεϊμαράκης κατέκρινε τον Πρωθυπουργό για το γεγονός ότι αρνήθηκε να συναντήσει τον ίδιο και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών και πρόσθεσε ότι δεν επιτρέπεται να διαρρέει πως «δεν θα έρθει στη σύσκεψη των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

«Πιστεύω ότι η σύσκεψη αρχηγών πρέπει να γίνει και να μείνει κενή η θέση του κ. Τσίπρα», συνέχισε, καθώς εξήγησε ότι αυτή η συζήτηση θα εκτονώσει την πολιτική ένταση

Τέλος, ο πρόεδρος της Ν.Δ. προανήγγειλε ότι θα καταρτίσει τις λίστες των υποψηφίων του κόμματος με βάση την προτίμηση που έχουν δείξει οι ψηφοφόροι του με τον σταυρό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here