Μεϊμαράκης από Κρήτη: Όχι στην μελαγχολία. Ζητώ εντολή 4ετίας

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)

Με αναφορές στη φράση του Αλ.Τσίπρα περί αριστερής μελαγχολίας, η οποία όμως είναι εθνική, ο πρόεδρος της ΝΔ Β. Μειμαράκης κατά την διήμερη περιοδεία του σε Ρέθυμνο και Χανιά, επιτέθηκε προσωπικά στο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι  ¨το μήνυμα λοιπόν είναι ότι στις 20 Σεπτεμβρίου λέμε όχι στη μελαγχολία».

Ζητώ εντολή τετραετίας

«Ζητούμε εντολή τετραετούς θητείας για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε την αλλαγή στην Ελλάδα. Ζητούμε ισχυρή εντολή» είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από τους πολίτες να αναδείξουν την Ν.Δ. πρώτο κόμμα, ώστε, όπως είπε, να σχηματισθεί κυβέρνηση με κορμό την Νέα Δημοκρατία. Παρ’ όλα αυτά τόνισε την ανάγκη να διαγραφεί το ψέμα από τον πολιτικό διάλογο και κάλεσε τους πολίτες να πουν όχι στην αποχή, όχι όπως είπε στην ψήφο διαμαρτυρίας του πολιτικού συστήματος.

Επίθεση σε Τσίπρα

«Αν σήμερα τον ρωτήσει κανείς αν πίστευε όλα όσα έλεγε την προηγούμενη προεκλογική περίοδο για χορούς και νταούλια, τότε είναι έως και ανόητος, αν όμως δεν τον πίστευε, τότε μας κορόιδευε και μάλιστα επικίνδυνα», πρόσθεσε σε μια άνευ προηγουμένου προσωπική επίθεση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναρωτήθηκε αν και πάλι οι πολίτες θα εμπιστευτούν τον κ. Τσίπρα και ζήτησε να μην περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «φυλλορροεί» . Οι Έλληνες ενωμένοι θα περάσουμε την κρίση, επισήμανε από τα Χανιά ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης  Μεϊμαράκης. «Να ενώσουμε τα χέρια για να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά, στο βάθρο που της αξίζει, ελάτε να παλέψουμε μαζί για να διορθώσουμε τα λάθη, να αποκαταστήσουμε την εικόνα μας, να φτιάξουμε μία κοινωνία με χαμόγελο».

Για την διαπραγμάτευση

Η πραγματικότητα, όμως, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν τελικά άλλη, ο χρόνος να περάσει με διαπραγματεύσεις που κράτησαν καιρό, όχι -όπως είπε- επειδή πολεμούσαν για την αλλαγή της κατάστασης, αλλά διότι «όποτε τους γνωστοποιούσαν κάτι καινούριο, έπρεπε να γυρίσουν στην Αθήνα, να μάθουν γιατί ακριβώς πρόκειται, τι εννοούν οι εταίροι και να ξαναγυρίσουν πίσω». Αυτή η κατάσταση κόστισε πολλά σε παραλήψεις, σε χρήματα που δεν δόθηκαν όπου έπρεπε, σε επιδοτήσεις που δεν ολοκληρώθηκαν και σε καθυστερήσεις με μεγάλο κόστος.

Στα Χανιά 

Κατά την άφιξη του στα Χανιά κατέθεσε στεφάνι στους τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι και αμέσως μετά δήλωσε:

«Με σεβασμό προσέρχομαι σήμερα να καταθέσω στεφάνι στον Ελευθέριο και Σοφοκλή Βενιζέλο. Πολιτικοί οι οποίοι είχαν όραμα συνδύασαν το ρεαλισμό και τη λογική για την υλοποίηση οράματος, μεγάλωσαν την Ελλάδα, ένωσαν τους Έλληνες και απέδειξαν ότι μπορούμε όταν έχουμε ηγέτες, ενωμένοι να αντιμετωπίσομε τις κρίσιμες περιόδους και να γράψουμε λαμπρή ιστορία. Είναι φωτεινό παράδειγμα και για σήμερα.

» Την κρίσιμη και δύσκολη ώρα που περνάμε μας δείχνει το δρόμο για συνεννόηση για συζήτηση, διάλογο , συνθέσεις και αποφάσεις λογικές ρεαλιστές αλλά και με όραμα για το λαό μας και την Ελλάδα μας. Και πιστεύω ότι μπορούμε και πρέπει αυτό το φωτεινό παράδειγμα να το ακολουθήσουμε. Μεγαλουργούμε οι Ελληνες όταν είμαστε ενωμένοι και αυτή την κρίση ενωμένοι θα την περάσουμε».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Πέραμα Μυλοποτάμου, όπου συζήτησε σε σύσκεψη τα προβλήματα του δήμου, ενημερώθηκε από τους φορείς της περιοχής και απευθύνθηκε κατόπιν σε αγρότες και κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής, στους οποίους υποσχέθηκε ότι θα μεριμνήσει για ζητήματα που χρονίζουν, δεν υποσχέθηκε άμεσες λύσεις, υποσχέθηκε όμως, να κάνει τα πάντα για να δρομολογηθεί μία νέα νοοτροπία και μία νέα θεσμική αντιμετώπιση από πλευράς της πολιτείας προς τους αγρότες και κτηνοτρόφους ολόκληρης της χώρας.

Στη συνέχεια, μετέβη στην αντιπεριφέρεια, όπου είχε συνάντηση με τους δημάρχους του νομού, από τους οποίους ενημερώθηκε για τα προβλήματα λόγω της υποχρηματοδότησης των δήμων, της μείωσης των κονδυλίων και το πάγωμα των έργων λόγω της πολιτικής -όπως του ανέφεραν- ασάφειας που επικρατεί. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει μία ειλικρινής σχέση εμπιστοσύνης, διαφάνειας της πολιτείας με την τοπική αυτοδιοίκηση και υποσχέθηκε πως σε περίπτωση που το κόμμα του κερδίσει στις εκλογές, ως κυβέρνηση οι σύμβουλοι του επί της ουσίας θα είναι οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στη συνέχεια, μετέβη στο επιμελητήριο του νομού, όπου διαδοχικά συναντήθηκε με στελέχη της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου και υποστηρικτές του κόμματος, από τους οποίους ζήτησε να συνομιλήσουν με πολίτες αναποφάσιστους, με πολίτες που επιμένουν στην αποχή, με πολίτες που «εμπιστεύονται» την τιμωρητική ψήφο και να επιχειρηματολογήσουν για την κρισιμότητα των εκλογών του Σεπτεμβρίου, αλλά και για το πόσο πίσω πήγε η χώρα τους προηγούμενους επτά μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως δεν ήθελε τις εκλογές, απεναντίας είχε προτείνει διαφορετικό χρόνο, ώστε να προλάβουν τα κόμματα να γυρίσουν όλη την Ελλάδα, να ενημερώσουν για το πρόγραμμα τους και να πείσουν για την κρισιμότητα της περιόδου, αλλά και της κατάστασης που βρίσκεται η πατρίδα.

«Το πλαίσιο της συμφωνίας που ψηφίστηκε ως κατεπείγον στις 14 Αυγούστού, οι πολίτες δεν το γνωρίζουν και σήμερα πια καλούνται να πάρουν απόφαση για το τι θα ψηφίσουν χωρίς να έχουν προλάβει να καταλάβουν τι υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας και τι δεσμεύτηκε» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και ζήτησε να επικρατήσει η λογική.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here