Μεϊμαράκης στο MEGA: Ο Τσίπρας ψάχνει «αυτοφωράκια»

(ΦΩΤΟ:INTIME)

Υπέρ μια κυβέρνησης συνεργασίας και κατά του Αλέξη Τσίπρα, τάχθηκε σε συνέντευξη του που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης στο MEGA ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Επιπλέον, κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν πριν ψηφίσουν, επισημαίνοντας ότι η ψήφος διαμαρτυρίας δεν εμπεριέχει λύση. Κάλεσε, δε, τους πολίτες να μην απέχουν σε μια τόσο κρίσιμη για τη χώρα στιγμή.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε εκ νέου τον πρώην πρωθυπουργό ότι επέλεξε τις εκλογές γιατί «κουράστηκε, θέλει να φύγει, δεν μπορεί, δεν το αντέχει» και πρόσθεσε: «Επιμένω ότι θέλει να την κοπανήσει, διότι όταν λέει αυτοδύναμος που δεν μπορεί και όταν λέει μόνο με τους ΑΝΕΛ και με κανέναν άλλο σημαίνει ότι αυτός μόνος του βγάζει τον εαυτό του από τη μέση. Γιατί σκέφτεται ίσως, σου λέει ’40 χρονών είμαι, να πάω εγώ τώρα να εφαρμόσω τέτοια μέτρα; Ας κάτσω στην άκρη, να περάσουν 1-2 χρόνια, να’ ρθει κάποιος άλλος, να βρούμε τον αυτοφωράκια που θα τον βάλουμε μπροστά, να τον πάρουνε μέσα».

Ο κ. Μεϊμαράκης, δήλωσε εκ νέου αντίθετος στις εκλογές εξπρές, υποστηρίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την επιλογή αυτή για να μην προλάβουν να μάθουν οι πολίτες τις συνέπειες του μνημονίου και καταλόγισε στον πρώην πρωθυπουργό ότι ψευδόταν, καθώς είχε αποφασίσει από τις 12 Ιουλίου να πάει σε εκλογές όπως είπε σε συνέντευξή του, ενώ διαβεβαίωνε τους πολιτικούς αρχηγούς στις 24 Ιουλίου ότι δεν θα γίνουν εκλογές.

Για το μετεκλογικό σκηνικό ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασιών με όσο πιο πολλά κόμματα γίνεται, τονίζοντας ότι έχουν τελειώσει οι μονοκομματικές κυβερνήσεις.

Σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι θα πάρει την εντολή και θα την κρατήσει και για πολλά χρόνια «με μια κυβέρνηση ικανών και αξίων από όλους τους χώρους ανεξαρτήτως της πολιτικής τους καταβολής».

Απαντώντας, δε, στον Αλέξη Τσίπρα περί νέου και παλιού, σημείωσε ότι ένας νέος μπορεί να έχει παλιά μυαλά ή να είναι φαύλος ή διεφθαρμένος και ένας παλιός μπορεί να έχει ζωντάνια και κέφι για προσφορά.

Επισήμανε ακόμη ότι δεν είναι πολύ καλοί στους υπολογισμούς στον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή «κατηγορούν τα κόμματα που κυβέρνησαν 40 χρόνια τη χώρα ότι την φέσωσαν με 300 δισ. ευρώ, την ώρα που η κυβέρνηση Τσίπρα φέσωσε τη χώρα 90 δισ. ευρώ σε επτά μήνες».

 Ο ίδιος σε δήλωσή του για την κυβέρνηση συνεργασίας υπογράμμισε ότι: «Οι κυβερνήσεις συνεργασίες απαιτούν να νερώνουμε τα προγράμματα ιδιαίτερα σε αυτά που θεωρείς δευτερεύοντα ή τριτεύοντα ζητήματα. Εγώ λοιπόν είμαι από αυτούς που πιστεύουν πια ότι απαιτούνται συνεργασίες και γι΄αυτό με βλέπετε πολύ προσεκτικό στις εξειδικεύσεις των προτάσεών μας και των κινήσεών μας γιατί πιστεύω ότι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες το στόχο μας, αλλά η υλοποίηση θα εξαρτηθεί από το πώς θα ερμηνεύσουμε τη δικιά τους ψήφο και ποιον θα κάνουμε συγκυβέρνηση».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here