Μεϊμαράκης: Παραιτούμαι από πρόεδρος, όχι από υποψήφιος. Να παραιτηθούν και οι άλλοι

ΦΩΤΟ: INTIME ( Γ. ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ)

Την παραίτησή του από μεταβατικός πρόεδρος ανακοίνωσε ο  Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σε δηλώσεις του έξω από τη Συγγρού το πρωί της Δευτέρας. Ζήτησε να παραιτηθούν ο Ευ. Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης και οι  Κ. Μητσοτάκης  και Α. Γεωργιάδης από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μειμαράκης δήλωσε ότι δεν  είναι «γαντζωμένος» στις καρέκλες και γι’ αυτό,  θα ζητήσει να οριστεί μεταβατικός πρόεδρος από σήμερα, «ώστε να προχωρήσουμε στις εσωκομματικές εκλογές».

«Είμαι διατεθειμένος να παραδώσω την καρέκλα του μεταβατικού προέδρου», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης μετά την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών, αλλά με την προϋπόθεση να παραιτηθεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης και οι Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας.

Πρότεινε  για τη θέση του μεταβατικού προέδρου τη Μαριέτα Γιαννάκου, τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη, τον Δημήτρη Σιούφα και την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη. Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, «το θέμα ήταν απολύτως τεχνικό, δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί».

«Ευτυχώς θα παρέδιδα τη θέση του μεταβατικού προέδρου αλλά κανείς δεν ήθελε. Μετά τις εκλογές έγινε συνάντηση με πρωτοβουλία Μητσοτάκη και εγώ είπα ότι θα παραιτηθώ από μεταβατικό πρωθυπουργός αλλά να παραιτηθεί και ο Τζιτζικώστας. Είμαι διατεθειμένος να παραιτηθώ από μεταβατικός πρόεδρος. Εκτιμώ την κυρία Γιαννάκου, τον κ. Σιούφα ή την κυρία Μπενάκη», ανέφερε, σημειώνοντας πως δεν παραιτείται από την διαδικασία εκλογής προέδρου.

«Σε αυτή τη διαδικασία, είπε,  προσήλθα με σεβασμό στους συνυποψηφίους μου και στη διαδικασία και γι’ αυτό δεν έκανα και πολλές εμφανίσεις. Δεν απάντησα πολλές φορές και σε διάφορες προκλήσεις προσωπικές που δέχθηκα. Χθες δεν μίλησα καθόλου και κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους Νεοδημοκράτες. Ενώ είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι, οι συνάδελφοι βρήκαν το θέμα της τεχνικής βλάβης, ως πεδίο αντιπαράθεσης και προσωπικής επίθεσης, ενώ και οι ίδιοι γνώριζαν τα πάντα».

Σε οτι αφορά την εταιρεία που ανέλαβε τις εκλογές, είπε οτι αυτή την  ήξεραν όλοι, είχε εργαστεί  με υπουργούς της κυβέρνησης Σαμαρά. Ειδικά για τον κ. Βορίδη είπε ότι γνώριζε την εταιρεία και είχε σχέση με την εταιρεία ως δικηγόρος.

Λίγο αργότερα την παραίτησή του ανακοίνωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης:

«Παραιτούμε από ΚΕ της ΝΔ, όπως ζήτησε ο κ.Μεϊμαράκης και αναμένω και την παραίτηση του κ.Τζιτζικώστα από Περιφερειάρχη» έγραψε στην ανάρτησή του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here