Μεϊμαράκης: «κ. Τσίπρα, βάζετε την κ. Μέρκελ να μας μαλώσει;»

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

 

«Κάνετε σαν το παιδάκι που φωνάζει τη μαμά να μας κάνει «ντα». Βάζετε την κ. Μέρκελ, εσείς ο αντιμερκελιστής, να μας μαλώσει;», διερωτήθηκε κατά την έναρξη της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε «δεν σας ενοχλούν, εσάς που είστε «ευαίσθητοι», τέτοιες παρεμβάσεις, κύριοι της συμπολίτευσης;» και επανέλαβε πως «ό,τι είναι προς όφελος της χώρας το στηρίζουμε, ό,τι είναι φόρος και περικοπές όχι. Δεν υπάρχει περίπτωση να σας δώσουμε νε λευκώ εξουσιοδότηση» τόνισε.

Κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, ο κ. Μεϊμαράκης μιλώντας από το βήμα της Βουλής καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι άνοιξε εκτάκτως την Βουλή στις 13 Αυγούστου και αμέσως μετά την ψήφιση της συμφωνίας, προκήρυξε εκλογές ώστε ο λαός να μην έχει ενημερωθεί. «Υφαρπάξατε την ψήφο του λαού» υπογράμμισε και τόνισε ότι η Ν.Δ. θα το θυμίζει αυτό διαρκώς.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. έπαιρναν τους φόρους και τους έριχναν πίσω στην αγορά, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι τους απομακρύνει από την αγορά. «Μας είπατε ότι θα φέρετε μέτρα με πρόσημο αναπτυξιακό, κοινωνικό. Βλέπετε κάτι τέτοιο σήμερα; Μας λέτε για όλα τα άλλα, εκτός από αυτά που έχουμε να νομοθετήσουμε» συμπλήρωσε.

Διερωτήθηκε στη συνέχεια αν ο κ. Τσίπρας «είδε τι έγινε στα «πόθεν έσχες»» και δήλωσε ότι η Ν.Δ. δεν έχει λάβει ενημέρωση. «Τις αποφάσεις τις βγάζουν οι δικαστές και όχι η κυβέρνηση, η εκτελεστική εξουσία», πρόσθεσε και συνέχισε. «Δεν θα μπουν όλα σε ένα τσουβάλι. Δεν θα γίνουν συμψηφισμοί από εμάς. Όποιος έβαλε το δάχτυλο στο μέλι να τιμωρηθεί, από όποιο κόμμα και εάν είναι».

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι η δεύτερη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συγκρούεται με την πρώτη κυβέρνηση, στο θέμα των 100 δόσεων και σε ζητήματα συντάξεων. «Η κυβέρνηση πρέπει να μας εξηγήσει για την αλλαγή στάση της. Η αντιπολίτευση ήταν, είναι και θα είναι ξεκάθαρη» υπογράμμισε.

«Οι περικοπές στις συντάξεις δεν αντιμετωπίζονται με το παραλιακό μέτωπο στο Κερατσίνι» υπογράμμισε και κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει το νομοσχέδιο για τα κανάλια, αλλά και να βγάλει από τον διάλογο του πολυνομοσχεδίου τα ζητήματα της Μακεδονίας και της Τουρκίας.

«Αυτά τα έχουμε ξεκαθαρίσει. Η Μακεδονία είναι ελληνική», υπογράμμισε και χαρακτήρισε «επικίνδυνα» τα περί φύλαξης των συνόρων από κοινού με την Τουρκία.

Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε πυρά για την επιστολή του υπουργού Εξωτερικών προς τα κόμματα για το θέμα της ονομασία της ΠΓΔΜ.

«Για μας δεν υπάρχει η επιστολή» είπε. «Έτσι κάνατε και στη διαπραγμάτευση; Για εμάς ισχύει η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μην τολμήσατε να κάνετε βήμα από εκεί» υπογράμμισε.

«Είναι επικίνδυνα παιχνίδια αυτά, όπως και η κοινή φύλαξη των συνόρων με την Τουρκία. Δεν θα περάσει με τίποτα» κατέληξε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here