Μεϊμαράκης: Αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες, αλληλεγγύη προς την Ελλάδα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)

 

Aλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες και αλληλεγγύη, και όχι μόνο κριτική, προς την Ελλάδα και τις άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν αυξημένες ροές προσφύγων, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την παρέμβασή του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μαδρίτη. 

Οι τεράστιες ροές προσφύγων είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη, εκτίμησε ο κ. Μεϊμαράκης, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από ένα κράτος.

Ειδικά η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ουγγαρία δεν διαθέτουν τα μέσα και τις υποδομές για τη συγκράτηση, τη διαχείριση και τη μείωση του μεταναστευτικού ρεύματος, συμπλήρωσε.

«Καθίσταται αναγκαία η δημιουργία ευρωπαϊκής ακτοφυλακής» πρόσθεσε και σημείωσε πως «ως Ένωση αποτύχαμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις και δεν ενεργήσαμε με τρόπο έγκαιρο και προληπτικό».

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για την ανάγκη κινητοποίησης της διεθνούς κοινότητας, για συνοχή στο εσωτερικό των ευρωπαϊκών κρατών και αποφασιστικότητα για την επίλυση του προβλήματος.

Για το ΕΛΚ είπε ότι θα παραμείνει κυρίαρχο, γιατί δίνει λύσεις που οδηγούν στην ανάπτυξη και έχει τη βούληση και τις απαντήσεις για να οδηγήσει την Ευρώπη στο μέλλον. «Το ΕΛΚ μπορεί να μεταρρυθμίσει την Ευρώπη, να ενώσει τους ευρωπαίους, να κερδίσει το μέλλον» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ εκτίμησε ότι το Λαϊκό Κόμμα στην Ισπανία θα κερδίσει τις επικείμενες εκλογές και ο Μαριάνο Ραχόι θα παραμείνει πρωθυπουργός.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here