Μειμαράκης: Απαραίτητη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

ΦΩΤΟ : INTIME ( Κ. ΜΠΑΛΤΑΣ)

«Κατά τη γνώμη μας απαιτείται βάσει Συντάγματος να γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και απαιτείται να υπάρχει και δεύτερη σύσκεψη για να δούμε αν μπορούμε να συμφωνήσουμε ή όχι στο θέμα της υπηρεσιακής κυβέρνησης‏» επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής. 

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον κ. Λαφαζάνη, υποστήριξε ότι «είχαμε μία μακρά και εποικοδομητική συζήτηση».

«Έχουμε μεγάλες διαφορές, μας χωρίζει άβυσσος» συνέχισε, σπεύδοντας να διευκρινίσει ωστόσο ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να συζητάμε». Πρέπει να βρίσκουμε σημεία σύγκλισης, επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμάρακης.

Δράττοντας την ευκαιρία, επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι «είναι απαράδεκτο να μην έρχεται σε συζητήσεις με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να συζητήσουμε το πώς μπορεί να διαμορφωθεί το σκηνικό μετά τις εκλογές».

Λαφαζάνης: Οχι εκλογές πριν από τις 27 Σεπτεμβρίου

«Οι διαφορές μας με τη ΝΔ είναι αγεφύρωτες, αλλά έπρεπε να γίνει η συνάντηση για να επιτελέσω το θεσμικό μου ρόλο. Η συνάντηση ήταν ειλικρινής» τόνισε στις δικές του δηλώσεις ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Παράλληλα, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προασπίσει τη Δημοκρατία και να δώσει ευχέρεια στον ελληνικό λαό να πάει στις κάλπες όσο καλύτερα ενημερωμένος γίνεται. «Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να πάμε σε εκλογές νωρίτερα από τις 27 Σεπτεμβρίου. Θα είναι ανεπίτρεπτο να το κάνει.»

Επίσης, κάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου να πάρει θέση στην πρότασή του για κατάργηση του «φεουδαρχικού μπόνους» των 50 εδρών.

Ο κ. Λαφαζάνης συνεχίζει τις επαφές του στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας διερευνητικής εντολής που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στις 18:00 θα συναντηθεί με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και στις 19:00 με την ηγεσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here