Μέι σε Τσίπρα για Κυπριακό: Ηγετική στάση κι ευελιξία

Να επιδείξει «ηγετική στάση και ευελιξία» στην υπόθεση του Κυπριακού, φέρεται, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνιγκ Στριτ, να ζήτησε από τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν.

Το ίδιο ζητά η Τερέζα Μέι και από την πλευρά τς Τουρκίας καθώς την Δευτέρα σε επικοινωνία της με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον κάλεσε να επιδείξει και εκείνος ευελιξία κάνοντας λόγο για «μοναδική» ευκαιρία για λύση.

Οπως είπε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ η Τερέζα Μέι «εξήρε τον εποικοδομητικό ρόλο που αμφότερες οι πλευρές [Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι] έχουν παίξει για να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε και τόνισε ξανά ότι υπάρχει μία σημαντική ευκαιρία για να αξιοποιηθεί».

Η Πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «οποιαδήποτε συμφωνία απαιτεί όλες οι πλευρές να επιδείξουν ηγετική στάση και ευελιξία», καθώς και ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «θα κάνει ό,τι μπορεί για να υποστηρίξει μία λύση».

Αναφορικά με ενδεχόμενη μετάβαση της Πρωθυπουργού στο Κραν Μοντανά κυβερνητικές πηγές στο Λονδίνο επιμένουν στη θέση ότι η Βρετανία είναι έτοιμη να εκπροσωπηθεί στο «κατάλληλο» επίπεδο, σημειώνοντας πάντως την ανάγκη επίτευξης επαρκούς προόδου.

Ελλάδα και Βρετανία, μαζί με την Τουρκία, αποτελούν εγγυήτριες δυνάμεις στην Κύπρο βάσει της Συμφωνίας της Ζυρίχης.Ελλάδα και Βρετανία, μαζί με την Τουρκία, αποτελούν εγγυήτριες δυνάμεις στην Κύπρο βάσει της Συμφωνίας της Ζυρίχης.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here