Βαρουφάκης: Μέγιστη «κόκκινη» γραμμή να πληρώνονται μισθοί-συντάξεις

ΦΩΤΟ: Eurokiniss

Πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη χαρακτήρισε την διαπραγμάτευση που συνεχίζεται με τους εταίρους, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, προσθέτοντας: «Κανένα από αυτά τα κομμάτια της διαπραγμάτευσης δεν πρόκειται να παγιωθεί αν δεν κουμπώσει όλο μαζί».

Μιλώντας στον Σκάι, διευκρίνησε: «Έχουμε ψηλαφίσει, οι μεν και οι δε ποιες είναι οι ‘κόκκινες’ γραμμές οι δικές μας, οι δικές τους έτσι ώστε κάποια στιγμή να κουμπώσει όλο αυτό σαν ένα παζλ και όλο αυτό θα τοποθετηθεί στην κρίση του υπουργικού συμβουλίου και του ελληνικού λαού. Η μέγιστη «κόκκινη γραμμή» της διαπραγμάτευσης είναι ότι οι μισθοί και οι συντάξεις θα πληρώνονται», τόνισε.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε επίσης ότι υπάρχει απόλυτη συλλογικότητα στη λήψη αποφάσεων ενώ συμπλήρωσε ότι οι σχέσεις με τους άλλους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι άψογες..»Από ‘κει και πέρα, κανείς δεν θέλει έναν υπουργό Οικονομικών μιας χώρας, η οποία μέχρι τώρα έλεγε πάντα ‘ναι’, να του λέει ‘όχι’» κατέληξε.

Διαψεύδει τα περί τελεσιγράφου το υπουργείο Οικονομικών

Χθές με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε ως ψευδή δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, ότι ο Β. Σόιμπλε κατα την διάρκεια της 40λεπτης συνάντησής τους στις Βρυξέλλες, πριν το Eurogroup, του είχε απευθύνει στον κ. Βαρουφάκη τελεσίγραφο για λήψη άμεσων μέτρων, διότι ο χρόνος της Ελλάδας τελειώνει.

«Το Υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι τα δημοσιεύματα για το περιεχόμενο της συνομιλίας μεταξύ του υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη και του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη συνάντησή τους την περασμένη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, πριν την συνεδρίαση του Eurogroup, είναι ψευδή.

Οι δυο υπουργοί είχαν μια εποικοδομητική συνάντηση και συμφώνησαν να μην δημοσιοποιήσουν το περιεχόμενο της συνομιλίας τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here