Μέγαρο Μαξίμου: Εξετάζεται άνοιγμα των θερινών τμημάτων της Βουλής

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

To Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει σε λειτουργία τα θερινά τμήματα της Βουλής καθώς κατ’αυτό τον τρόπο απομακρύνεται το ενδεχόμενο διενέργειας πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο αλλά και το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης μετά τις 20 Αυγούστου, αναφέρουν πληροφορίες. 

Το κυβερνητικό επιτελείο δέχεται εισηγήσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να ανοίξει τα θερινά τμήματα της Βουλής, ενώ δεν αποκλείεται σε περίπτωση που το Μαξίμου προκρίνει αυτή τη λύση να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις εντός της Τρίτης.

Εάν επιβεβαιωθούν το παραπάνω σενάριο, η Ολομέλεια αναμένεται να ανοίξει και πάλι στις 5 Οκτωβρίου, εξέλιξη που απομακρύνει το ενδεχόμενο να ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης και μεταθέτει για αργότερα την προσφυγή στις κάλπες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει ήδη συντάξει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο φέρεται να έχει ήδη υπογράψει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Εφόσον η κυβέρνηση επιλέξει τελικά την παραπάνω λύση, εκτιμάται ότι θα περάσουν επίσης πιο εύκολα τα νομοσχέδια που συνδέονται με την συμφωνία με τους θεσμούς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here