Μεγάλη συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές της Ουγγαρίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία στην Ουγγαρία, για την ανάδειξη νέας Βουλής και κυβέρνησης. Στις κάλπες καλούνται 7,9 εκατ. ψηφοφόροι και το ποσοστό συμμετοχής μέχρι τις 14.00 (ώρα Ελλάδας) ανερχόταν στο 42,3% -το υψηλότερο από το 2002.

Αναλυτές εκτιμούν ότι στην εκλογική διαδικασία θα συμμετάσχει πάνω από το 70% των Ούγγρων ψηφοφόρων, γεγονός το οποίο ενδέχεται να στερήσει από τον Όρμπαν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το εθνικιστικό, συντηρητικό κόμμα Fidesz του απερχόμενου πρωθυπουργού, Βίκτορ Όρμπαν, εμφανίζεται να έχει ισχυρό προβάδισμα, το οποίο ωστόσο, θα είναι μειωμένο σε σχέση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, η  αντιπολίτευση καταφέρθηκε εναντίον του πελατειακού κράτους, της διάλυσης των δημόσιων υπηρεσιών και την ανεπαρκή αγοραστική δύναμη των Ούγγρων -παρά το γεγονός ότι η ανεργία έχει μειωθεί στο 3,8%.

Από την πλευρά του, ο Όρμπαν,προειδοποιεί ότι ήττα του θα σημαίνει μεταναστευτικό χάος και νίκη «των εχθρών» που «επιθυμούν να διώξουν» τους Ούγγρους «από τη χώρα τους».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here