Μεγάλη συγκέντρωση φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών κατά του ν/σ Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη

Δυναμικό «όχι» από φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχέδια Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια σε αστυνομοκρατούμενα ιδρύματα. Μαζικό συλλαλητήριο διοργανώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ακολούθησε  μεγάλη πορεία σε Πανεπιστημίου, Σταδίου και Σύνταγμα.

«Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές έξω η ασφάλεια από τις σχολές», «Ούτε αστυνομία ούτε διαγραφές κάτω τα χέρια από τους φοιτητές» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στο συλλαλητήριο.

Η είσοδος αστυνομικών στα Πανεπιστήμια και ο περιορισμός των εισακτέων μέσω της βάσης του «10» αλλά και του περιορισμού των επιλογών των υποψηφίων στο μηχανογραφικό, έχει προκαλέσει έκρηξη οργής στην εκπαιδευτική κοινότητα που καταγγέλλει την πριμοδότηση των ιδιωτικών κολεγίων από την κυβέρνηση.

Χημικά και προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

Με χημικά και ξύλο επιχείρησαν στη Θεσσαλονίκη οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν παραταχθεί, να εμποδίσουν πορεία από φοιτητικούς συλλόγους και πολιτικές οργανώσεις που είχαν συγκεντρωθεί στο Άγαλμα Βενιζέλου. Μάλιστα, έγιναν και τρεις προσαγωγές φοιτητών. Η διαμαρτυρία πάντως συνεχίστηκε κανονικά στο σημείο.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία πριν ξεκινήσει η ένταση, με τουλάχιστον τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ να έχουν δημιουργήσει φραγμό μπροστά από τους συγκεντρωμένους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here