Μεγάλη νίκη και αυτοδυναμία των Συντηρητικών του Μπόρις Τζόνσον δείχνουν τα exit poll στη Βρετανία-Σημαντική υποχώρηση των Εργατικών

Οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον φαίνεται ότι κερδίζουν ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 86 εδρών στις εκλογές που διεξήχθησαν την Πέμπτη στη Βρετανία, εξασφαλίζοντας 368 έδρες από τις 650 έδρες της Βουλής των Κοινοτήτων, σύμφωνα με τα exit polls.

Οι Εργατικοί κερδίζουν 191 έδρες.

Το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα κερδίζει 55 έδρες ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 13.

Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες επτά ώρες.

Το Νιούκαστλ δίνει το πρώτα επίσημα αποτελέσματα με τους Εργατικούς να συγκεντρώνουν το 58%, τους Τόρις 25%, τους Φιλελεύθερους 7% και το κόμμα του Brexit 7%.

Οι Συντηρητικοί κερδίζουν την έδρα της Blyth Valley (πόλη ανθρακορύχων) που ψηφίζει Εργατικούς από το 1950. Ο υποψήφιος των Τόρις κέρδισε με μόλις 700 ψήφους.

Τριγμοί στην ηγεσία των Εργατικών

Ο σκιώδης υπουργός Οικονομικών των Εργατικών Τζον Μακντόνελ δήλωσε ότι το μέλλον του ίδιου και τους επικεφαλής του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν θα αποφασισθούν αφού ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

«Θα δούμε τα αποτελέσματα το πρωί και μετά θα ληφθούν αποφάσεις, είμαι βέβαιος», δήλωσε στην τηλεόραση του BBC και πρόσθεσε πως κατόπιν «θα ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here