Μεγάλη φωτιά σε πανεπιστημιακό χώρο στο Ηράκλειο – Εκκενώθηκε φοιτητική εστία

ekriti.gr - Φωτιά στο Πανεπιστήμιο

Συναγερμός σήμανε γύρω στις 8:00 σημερα το πρωί σε πανεπιστημιακό χώρο στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στη λεωφορο Κνωσού, σχετικα κοντά στο Βενιζέλειο νοσοκομείο που δεν αποκλείεται να εκκενωθεί (όχι λόγω της φωτιάς, αλλα των καπνών). Εκκενώθηκε άμεσα πάντως η παρακειμενη στη φωτιά  φοιτητική εστία και επι τόπου επιχειρούν απο το πρώτο πεντάλεπτο 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ εν συνεχεία οι δυνάμεις τους αυξηθηκαν σε 25 πυροσβέστες και 12 οχήματα, ενώ προέρχονται και άλλες δυνάμεις διαρκώς.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 8 το πρωί όταν σύννεφα καπνού «έπνιξαν» την περιοχή γυρω από τα κτήρια του Πανεπιστημίου. Η φωτιά εικάζεται ότι εκδηλώθηκε στο υπόγειο ενός από αυτά και εν συνεχεία επεκτάθηκε και στο κεντρικό κτήριο. Αλλη μαρτυρία αναφέρει ότι η φωτιά ξεκινησε απο υπόγειο της φοιτητικης εστίας.

Πάντως το  ΕΚΑΒ ειναι σε επιφυλακη γιατι εκφράζονται φόβοι μην τυχον και εχουν παραμείνει στο χωρο εγκλωβισμένοι -ισως καποιος π.χ. να κοιμοταν και να μην αντέδρασε εγκαιρως στην εντολη εκκενωσης της εστίας  ή καποιος να εβαλε κατά λάθος τη φωτια και να λιποθύμησε απο τις αναθυμασεις στο υπόγειο.

Εξαιτίας των καπνών όλη η περιοχή είναι προβληματική και δεν αποκλείεται να χρειαστεί να μεταφερθούν και ασθενείς του Βενιζέλειου αν η φορά του ανέμου καταστήσει την ατμόσφαιρα προβληματική  ειδικα για τις ευάλωτες ομάδες.  Η περιοχή γύρω απο τη φωτιά σε ικανή περίμετρο ουτως ή άλλως εκκενώθηκε από το φόβο τυχόν εκρήξεων σε εργαστήρια του πανεπιστημίου ή φιάλες υγραερίου και έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων

Νεότερο ρεπορτάζ εδώ
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here