Μεγαλειώδης αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο-Από στιγμή σε στιγμή η απόφαση-«Δεν είναι αθώοι»

Χιλιάδες οι διαδηλωτές κατέκλυσαν τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, σε όλη την απόσταση από το Εφετείο ως το σταθμό των Αμπελοκήπων, ενόψει της ανακοίνωσης της απόφασης στη δίκη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Κυριαρχεί το σύνθημα «Δεν είναι αθώοι».

Οργανώσεις, πολιτικά κόμματα, συνδικάτα, αντιφασιστικές πρωτοβουλίες και φορείς έχουν καλέσει σε συγκέντρωση έξω από το Εφετείο στις 9.30 το πρωί, για να διατρανώσουν πως οι νεοναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής «δεν είναι αθώοι». Στο κάλεσμα έχουν ανταποκριθεί από νωρίς χιλιάδες διαδηλωτές που καταλαμβάνουν όλο το οδόστρωμα από το Εφετείο ως πέρα από τον σταθμό του μετρό στους Αμπελόκηπους.

Συμμετέχουν στη συγκέντρωση ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ενώ στο σημείο βρίσκεται και ο Αλέξης Τσίπρας και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί και στελέχη.

   Από νωρίς έφτασε στο Εφετείο η Μάγδα Φύσσα, σύμβολο και πρωταγωνίστρια του αντιφασιστικού αγώνα:

«Καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσοι δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα». Υπογραφή Μάγδα, Παναγιώτης, Ειρήνη», είναι το μήνυμα – κάλεσμα που απηύθυνε η οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

Ισχυρή είναι από νωρίς η αστυνομική παρουσία καθώς περισσότερες από 20 κλούβες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί μπροστά από το Εφετείο και τον ‘Αρειο Πάγο.

Παρακολουθούμε σε Liveblog οσα συμβαίνουν μέσα κι έξω από το Εφετείο:

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here