Η Μέδουσα έφερε βροχές, χαλάζι και χειμωνιάτικα τοπία σε όλη τη χώρα

Φθινοπωρινές και χειμωνιάτικες ήταν οι εικόνες σε πολλά σημεία της χώρας από το πέρασμα της Μέδουσας, της κακοκαιριας που σαρώνει από το πρωί την Ελλάδα. 

Στο Μέτσοβο, από την πρωτοφανή καταιγίδα και την έντονη χαλαζόπτωση που ξέσπασε, τα σπίτια και το τοπιο είχε ντυθεί στα λευκά.

Μέσα σε λίγη ώρα, δεν έμεινε στην κυριολεξία τίποτα όρθιο. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, με τα νερά να παρασέρνουν τα πάντα.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν, στα αμπέλια και σε κάθε είδους καλλιέργεια, είναι ανυπολόγιστες.

Άνοιξαν κυριολεκτικά οι ουρανοί στην ορεινή Αχαΐα το απόγευμα. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες παρακάτω σημειώθηκε τόσο έντονη χαλαζόπτωση που σε ορισμένα σημεία το «έστρωσε».

Η διάμετρος του χαλαζιού μάλιστα σε ορισμένες περιοχές, είναι πάνω από έναν πόντο.

Σοβαρά προβλήματα και στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Πατρών – Πύργου, στον κόμβο Κάτω Αχαϊας, λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης που αναγκάζει τους οδηγούς να σταματούν στην άκρη του δρόμου γιατί δεν υπάρχει ορατότητα. Από πτώση κεραυνού, όμως, ξέσπασε φωτιά που αντιμετωπίσθηκε εγκαίρως, στον Κρίνο Αχαϊας.

Έντονες είναι ωστόσο οι βροχοπτώσεις και στον Λόγγο και τα Σελιανίτικα ενώ και στη Πάτρα έβρεξε.

Αρκετές κλήσεις για πλημμυρισμένα φρεάτια σε δρόμους της Λάρισας δέχθηκαν η πυροσβεστική υπηρεσία αλλά και η δημοτική επιχείρηση ΔΕΥΑΛ, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης η οποία έπληξε την πόλη.

Δρόμοι πλημμύρισαν από τη μεγάλη ποσότητα νερού, ενώ διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές του νομού Λάρισας λόγω κεραυνών.

Στα παράλια του δήμου Αγιάς σημειώθηκαν και πτώσεις βράχων, κατά μήκος του παραλιακού δρόμου.

Νομός Τρικάλων: Συστάσεις στους οδηγούς λόγω κακοκαιρίας

Να μην προβαίνουν σε άσκοπες μετακινήσεις λόγω της κακοκαιρίας συνιστά στους οδηγούς η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, 10 μηχανήματα της οποίας αντιμετωπίζουν τα -όχι έντονα μέχρι τώρα- προβλήματα καταπτώσεων που έχουν σημειωθεί στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων, από τις τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με δήλωση στο ΑΜΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη, προς ώρας δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here