Με υπομνήματα στον εισαγγελέα διαφθοράς οι 40 της Πειραιώς

Με υπομνήματα που κατέθεσαν στον εισαγγελέα Διαφθοράς απολογήθηκαν τα 40 στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς που είχαν κληθεί ως ύποπτα για το αδίκημα της απιστίας σχετικά με την υπόθεση χορήγησης δανείων χωρίς εξασφαλίσεις και διαρροή κεφαλαίων στο εξωτερικό εν μέσω capital controls.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά τα ποσά τα οποία χορηγήθηκαν σε δάνεια χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις φέρονται να αγγίζουν τα 400 εκατ. ευρώ, ενώ στο εξωτερικό εκτιμάται ότι «φυγαδεύτηκαν» περίπου 127 εκατ. ευρώ.

Η αξιόποινη πράξη φέρεται να τελέστηκε την περίοδο 2015-2016. Επίσης, στους υπόπτους φέρεται να περιλαμβάνεται και ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της τράπεζας, Μιχάλης Σάλλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr η συντριπτική πλειονότητα των υπόπτων δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, αλλά περιορίστηκαν μόνο στον ισχυρισμό ότι δεν έχουν καμία σχέση με όσα τους αποδίδονται.

Όπως αναφέρεται, στα υπομνήματά τους εστίασαν βασικά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο ότι με το νέο Ποινικό Κώδικα αρμοδιότητα επί του θέματος έχει η Εισαγγελία Πρωτοδικών και όχι η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Επίσης υποστήριξαν ότι η προθεσμία που τους δόθηκε για να μελετήσουν την ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί ήταν ελάχιστη, κατά παράβαση των δικαιωμάτων των κληθέντων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here