Με Βίκυ Φλέσσα έκλεισε το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Τη δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα, που συναντήθηκε σήμερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία ως την 42η υποψήφια ευρωβουλευτή, με την οποία ολοκληρώθηκε η σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Η Βίκυ Φλέσσα γεννήθηκε στο Ναύπλιο και μεγάλωσε στο Άργος, στον προσφυγικό συνοικισμό των Μικρασιατών, που γειτονεύει με το αρχαίο θέατρο της πόλεως. Ο πατέρας της ήταν πυροσβέστης με καταγωγή από την Καρυά Άργους.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της με υποτροφία στη Νομική Σχολή Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε.

Έχει εργαστεί 30 χρόνια ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ), ραδιόφωνο (ΑΘΗΝΑ 9.84, ΕΡΑ 4) και τηλεόραση (ΕΡΤ, Star, Antenna). Η εκπομπή της «ΣΤΑ ΑΚΡΑ» στην ΕΡΤ είναι η μακροβιότερη εκπομπή συνεντεύξεων στην ελληνική τηλεόραση. Συμπληρώνει φέτος τον 16ο χρόνο κι έχουν φιλοξενηθεί σε αυτήν εξέχουσες προσωπικότητες της Επιστήμης, της Τέχνης, της Θεολογίας και της Φιλοσοφίας από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, της Διεθνούς Αμνηστίας και της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Είναι έγγαμη και μητέρα ενός γιού.

Σε δήλωσή της η κ. Φλέσσα σημειώνει: «Έπειτα από τριάντα χρόνια γραπτών και λόγων, αποφάσισα να προχωρήσω στο επόμενο βήμα, στην προσπάθεια για πράξεις: να γεμίσουν το καλοκαίρι οι θερινές κατασκηνώσεις της πατρίδας μας από μαθητές της Ευρώπης, να συντάξουμε ένα βιβλίο κοινής ευρωπαϊκής ιστορίας επί τη βάσει του πολιτισμού, να γίνουν στη χώρα μας τα Ευρωπαϊκά Παρατηρητήρια για την Ηθική της τεχνητής νοημοσύνης και τη Βιοηθική. Ευχαριστώ από καρδιάς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που μου ζήτησε να σηκωθώ από την τηλεοπτική μου καρέκλα και θα βάλω τα δυνατά μου με σκοπό ως Ελληνίδες και Ελληνες να αναδείξουμε την αξία της κλασικής Παιδείας και του Πολιτισμού στην Ευρώπη και στον σύγχρονο κόσμο».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here