Με τον αντιρατσιστικό παραπέμπεται ο δολοφόνος του Πετρίτ στη Κέρκυρα

Με τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου παραπεμπεται ο 44χρονος δολοφόνος του 63χρονου Αλβανού Πετρίτ Ζίλφε, ο οποίος έπεσε νεκρός στις 25 Νοεμβρίου στη Λευκίμμη της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ η εισαγγελέας της Κέρκυρας ενημέρωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής πως ο 44χρονος παραπέμπεται να δικαστεί με τις συγκεκριμένες διατάξεις, κάτι που σημαίνει ότι το έγκλημα θεωρείται ρατσιστικό,

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του 44χρονου, για τον οποίο υπάρχουν πληροφορίες και καταγγελίες πως διατηρεί στενές σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, αρνήθηκε πως το έγκλημα έχει ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Ο 44χρονος ισχυρίσθηκε ότι διαπληκτίσθηκε έντον με τον 63χρονο εργλατη για προωπικούς λόγους. Φέρεται επίσης  να υποστήριξε ως κίνητρο της πράξης του, «την κατάσταση του εν βρασμώ ψυχής, στην οποία είχε περιέλθει», όπως είπε, «καθώς και την επήρεια ναρκωτικών και μέθης που βρισκόταν», όπως ισχυρίστηκε, και το οποίο αναμένεται να διαπιστωθεί εάν ισχύει από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που υποβλήθηκε.

Επίσης φέρεται να δήλωσε ότι «προσφάτως είχε πάρει διαζύγιο από την σύζυγό του και αυτό του είχε επηρεάσει επιπρόσθετα την ψυχολογική κατάσταση την οποία βρισκόταν».

Το ίδιο ανέφερε και ο δικηγόρος του 44χρονου στους δημοσιογράφους αναφέροντας ότι ο πελάτης του ήταν σε κατάσταση μέθης και υπό την επήρεια ναρκωτικών και πως είχε προσωπικές διαφορές με το θύμα.

Στο μεταξύ, υπάρχει κάλεσμα για αντιφασιστική πορεία την Κυριακή στις 18:00 στη Λευκίμμη Κέρκυρας με μήνυμα: «Η δολοφονία είναι φασιστική, δεν είναι υπόθεση προσωπική. Η σιωπή είναι συνενοχή. Τσακίζουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here