Με το «Υγεία» το CVC Capital γίνεται πια ο μεγαλύτερος ιδιωτικός πάροχος υπηρεσιών υγείας

Ολοκληρώθηκε και επίσημα  πλέον η αγορά του  ομίλου ΥΓΕΙΑ από το    fund CVC Capital, το οποίο έχει ήδη το βασικό πακέτο μετοχών άλλου ένα μεγάλου ιδιωτικου νοσηλευτηρίου, του Μetrpolitan αλλά και του Ιασώ General.

Η επενδυτική εταιρία CVC Capital απέκτησε το Υγεία καταβάλλοντας 204,4 εκατ ευρώ, με τίμημα 0,95 ευρώ ανά μετοχή

Το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της συμφωνίας έδωσε η εταιρεία χρηματοικονομικών συμβούλων  Rothschild & Co που έχει 3500 συμβούλους σε 40 χώρες

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αλλάζει η διοίκηση του «Υγεία» και «θα γίνει σεβαστή η γραμμή πλεύσης του Υγεία και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο».

Θα αλλάξουν όμως πολλά που ακομα δεν μπορούν να αξιολογηθούν (π.χ. σε επίπεδο  προμηθευτών και ασφαλιστικών εταιρειών) μια που ο «ιδιοκτήτης» εκτός του Μετροπολιταν ελέγχει και το Ιασώ, άρα ειναι ο μεγαλύτερος πάροχος υγείας στον ιδιωτικό τομέα ως Hellenic Healthcare και γίνεται κάτι σαν σούπερ-σούπερ μάρκετ υγείας ως προς τις συμφωνίες που θα κλείνει. Το δε «Υγεία» στην ουσία δεν είναι ένα, μόνον δηλαδή το κεντρικό γενικό νοσοκομείο, αλλά τρία, καθότι περιλαμβάνει στο «πακέτο» του και τα μαιευτήρια «Μητέρα» και  «Λητώ«. Θέλουν δε οι της CVC Capital Hellenic Healthcare  να αγοράσουν και ιδιωτικά νοσηλευτήρια της περιφέρειας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here