Με τις ευλογίες ΗΠΑ-Ευρωπαίων η πραξικοπηματική επιχείρηση ανατροπής Μαδούρο-Πλήρης υποστήριξη Πομπέο στην «επιχείρηση ελευθερία»(βίντεο)

Σοβαρές είναι οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα, μετά την επιχείρηση στρατιωτικού πραξικοπήματος από τον αυτοανακηρυγμένο πρόεδρο Γκουαϊδό και στρατιωτικές μονάδες που στασίασαν, υπό τις ευλογίες ων ΗΠΑ και μερίδας της ΕΕ.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μ. Πομπέο εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή των ΗΠΑ στην επιχείρηση ελευθερία, όπως αποκαλούν το πραξικόπημα κατά του Μαδούρο, οι οπαδοί του Γκουαϊδό.

Πυροβολισμοί ακούστηκαν σε συγκέντρωση έξω από την αεροπορική βάση του Καράκας, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters αναφέροντας ότι οι άνδρες με στρατιωτική στολή που συνοδεύουν τον Γουαϊδό αντάλλαξαν πυρά με στρατιώτες που υποστηρίζουν το Μαδούρο.

Τους πολίτες να βγουν στους δρόμους όλων των πόλεων και από το Καράκας να πάνε προς τη βάση της Καρλότα καλεί μέσω διαδικτύου η κυβέρνηση Μαδούρο. «Μη λείψετε από αυτή την ιστορική στιγμή», αναφέρει μέσω Twitter.

Στιγμές αντίδρασης και καταπίεσης στους δρόμους της Βενεζουέλας.

https://twitter.com/TVVnoticias/status/1123214773263503360?s=20

Εδώ πολίτες χειροκροτούν τους στασιαστές στρατιωτικούς

Ο στρατιωτικός ηγέτης της Βενζουέλας  Ρεμίτζιο Σεμπάλος, αναφέρει ότι δίνουμε μάχη ενάντια σε μια μικρή ομάδα στασιαστών. Πιστοί πάντα, προδότες ποτέ, καταλήγει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here