Με την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών επιδιώκουν να συνδέσουν τους τρεις συλληφθέντες

Τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ περιμένουν οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, θεωρώντας ότι από αυτά ίσως μπορέσουν να συνδέσουν τους τρεις συλληφθέντες με την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (Ο.Λ.Α).

Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως ο ηλικίας 42 ετών άνδρας (ένας από τους τρεις) είχε στενές σχέσεις με τον κεντρικό πυρήνα της Ο.Λ.Α, όμως ομολογούν ότι με τα υπάρχοντα στοιχεία, δεν μπορούν να δέσουν την υπόθεση. Η συνέχεια των ερευνών, θα καθοριστεί απο τα ευρήματα στα tablet, τα usb και τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων, που θα συνδυαστούν με τα στοιχεία απο την φυσική παρακολούθηση -τα τελευταία χρόνια παρακολουθούσαν στενά τον ηλικιας 42 ετών συλληφθέντα.

«Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, μπορεί να μην δένουμε κατηγορία, όμως εκτιμούμε οτι έχουμε απενεργοποιήσει τη συγκεκριμένη οργάνωση» αναφέρει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει «οι επαφές του 42χρονου σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των εργαστηρίων, δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σύντομα σε νέες συλλήψεις».

Πέρα όμως απο τις εικασίες, ευρήματα μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν και η κατηγορία για τους δύο από τους τρεις είναι οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών, ενώ άγνωστο παραμένει αν διώκεται η γυναίκα, που είναι σύντροφος του άλλου συλληφθέντα. Τα όπλα βρέθηκαν στο σπίτι του συντρόφου της και εκείνη ήταν εκεί, όμως αυτό δεν τεκμηριώνει σχέση της ιδια με την οπλοκατοχή.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν τη σχέση του δεύτερου συλληφθέντα, στο σπιτι του οποίου βρέθηκαν τα δυο πιστόλια, με την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, όπως επίσης και αν η 36χρονη γυναίκα «που ήταν γνωστή στον αντιεξουσιαστικό χώρο», έχει ανάμειξη σε υποθέσεις του αντάρτικου πολης.

Και οι δύο, είναι πρόσωπα που δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθον την ΕΛ.ΑΣ για υποθέσεις που αφορούν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Οι έρευνες κινούνται και προς την κατεύθυνση εντοπισμού του χώρου όπου κρύβονται τα καλάσνικοφ-σφραγιδα της Ο.Λ.Α που τα χρησιμοποίησε στις ενέργειες της η ομάδα, αλλά και πάλι αυτά θα πρέπει να συνδεθούν με τους τρεις συλληψθέντες για να σταθεί νομικά η προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ να τους συνδέσει με το συγκεκριμένο αντάρτικοπόλης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here