Με την φίλη του και τον αδελφό του σκοτωσαν το ζευγάρι των άτυχων Κυπρίων

Αλλα δυο άτομα εμπλέκονται στη δολοφονία του ζεύγους Γιώργου Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου στον Στρόβολο Λευκωσίας πριν απο μια εβδομάδα, μπροστά στον 15χρονο υιοθετημένο γιο τους.

Συγκεκριμένα, μετά τη σύλληψη ενός 33χρονου εργάτη, συνελήφθη και η ηλικίας 21 ετών φίλη του και ο 23χρονος αδελφός του. Οι συλλήψεις αυτές φέρονται σύμφωνα με πληροφορίες να έγιναν μετά από κατάθεση του 33χρονου Λοΐζου Τζιωνή

dolof1

Δεν είναι ακόμα σαφής στους δημοσιογράφους  τι ακριβώς έκανε ο καθένας από τους τρεις σε αυτή την αιματηρή ληστεία, και ο 33χρονος αρχικά τουλάχιστον αρνήθηκε ότι ήταν εκείνος που μαχαίρωσε το ζευγάρι, παρά υποστήριξε ότι απλώς  ήξερε πολλά για το περιστατικό. Είπε επίσης ότι είχε απασχοληθεί ως εργάτης προ πενταετίας από τα θύματα για επισκευές που έκαναν στο σπίτι τους και ότι σχεδίαζε με άλλους την διάρρηξη έκτοτε, για να πάρει τα χρήματα που πίστευε ότι έκρυβαν στο σπίτι τους ο μαθηματικός και η τραπεζικός.

Εντούτοις ο 33χρονος έχει εκδορές που προκλήθηκαν όπως εκτιμά ο ιατροδικαστής την ημέρα του φόνου -όταν συνελήφθη, φαινόταν ότι είχε γδαρθεί πριν από 5-6 ημέρες, δηλαδή την μοιραία Πέμπτη. Τα θύματα είχαν αμυνθεί τότε στην επίθεση του δολοφόνου και είχαν αμυντικά τραύματα άνδρας και γυναίκα στο δεξί τους χέρι -που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα έγδαραν τον δολοφόνο τους.

Είναι επίσης γνωστό ότι όλα τα τραύματα προκλήθηκαν μόνον απο ένα μαχαίρι και απο ένα άτομο. Το δε φονικό όπλο μαζί με τα ματωμένα ρούχα του δράστη,  βρέθηκαν στο πατρικό σπιτι του 33χρονου.

Τέλος, ο 15χρονος αναγνώρισε τον 33χρονο και είπε ότι ήταν ο άνδρας που αντίκρυσε όταν ξύπνησε και που του είπε «σκότωσα τους γονείς σου, πες μου πού έχουν τα λεφτά και δεν θα σε πειράξω». Εν συνεχεια υποχρέωσε το παιδί να ξεκλειδώσει την πόρτα της κουζίνας για να μπει ο συνεργός του, ο οποίος είχε καλυμμένο το πρόσωπο. (Ο 33χρονος ειχε μπει απο το παραθυρο). Μετά ο ίδιος έσυρε τον 15χρονο στην αποθήκη και τον κλείδωσε μέσα λέγοντάς του «δεν θα σε πειράξω, εχω και εγώ παιδί». Αργότερα το παιδί κατάφερε να παραβιάσει το πορτάκι της αποθήκης (όπου και τραυμάτισε τα χέρια του) και αναζήτησε βοήθεια σε γείτονες.

dolofonia_kyprosΤο 15χρονο αγόρι μένει τώρα με την αδελφή της δολοφονηθείσας

Να αναφέρουμε ότι το παιδί αυτό είχε υιοθετηθεί πριν από 12 χρόνια και είχε ρωσική καταγωγή. Φήμες έφεραν τους βιολογικούς γονείς να έχουν επανεμφανιστεί και αυτό να προκαλεί εντάσεις στην οικογένεια. Επίσης διέρρεαν πληροφορίές ότι το παιδί ήταν γενικός κληρονόμος του ζευγαριού. Και  -το κυριώτερο- ότι το παιδί έπεφτε σε αντιφάσεις. Τέλος, ακόμα και μετά τη σύλληψη του 33χρονου, αναμεταδιδόταν η φράση του σε φιλικό του πρόσωπο ότι «ετοιμαζε γερή δουλειά» και ότι «είχε άνθρωπο μέσα» (εννοώντας στο σπίτι)

Ο συνδυασμος αυτών των πληροφοριών είχε δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα για το παιδί αφού ουσιαστικά προκαλούσε εύλογα ερωτηματα για τυχόν συμμετοχή. Ο άνθρωπος μέσα στο σπιτι όπως φαίνεται όμως ήταν κατά πάσα πιθανότητα ο ίδιος ο δράστης, αφού είχε εργαστεί ως εργάτης προ πενταετίας στην οικεία των θυμάτων του και  είχε προσωπική γνώση του χώρου. Ηξερε ότι η μόνη ανασφάλιστη πρόσβαση ήταν το παράθυρο της κουζίνας, απο το οποίο εξάλλου και μπήκε. Πιθανόν όμως και να είχε σχέσεις με άτομα που απασχολούνταν κατά καιρούς στο σπίτι των θυμάτων και να εννοούσε ένα από αυτά.

Οσο για τις αντιφάσεις στις οποίες φέρεται να υπέπιπτε το παιδί, αυτές οφείλονταν στην  ηλικία (14 1/2 ετών) και στην αυτονόητη ταραχή του. Δεν έδινε ακριβή περιγραφή και είχε  μιλήσει για κουκουλες, και όντως φορούσε ο ένας απο τους δράστες, ενώ ο άλλος όπως είπε στη συνέχεια το παιδί, ότι είχε μούσι.  Είπε ότι έφυγαν πεζοί ενώ δεν τους έβλεπε, αλλά το αγόρι είχε εικάσει ότι έφυγαν πεζοί επειδή δεν άκουσε αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα. Η πιτζάμα του  είχε αίματα επειδή του την είχε βγάλει τραβολογώντας τον ο  δράστης όταν τον έσυρε να τον κλείσει στην αποθήκη . Επιπλέον, όταν το παιδί κατάφερε να βγει απο το αποθηκάκι έτρεξε στους γονείς του και όταν τους βρήκε νεκρούς, τότε πήγε να αναζητήσει βοήθεια στη γειτονιά. Οπότε και πάλι τα αίματα στις πιτζάμες θα δικαιολογούνταν.

Πιθανόν η Αστυνομία να εξέταζε όντως όλα τα ενδεχόμενα, μεταξύ των οποίων και τυχόν ανάμιξη του παιδιού, αλλά ίσως και να άφηνε να διαρρεύσει αυτο το σενάριο επίτιηδες για να αποπρασανατολίσει τα ΜΜΕ ώστε  οι δράστες να εφησυχάζουν και να παρασυρθουν σε λάθη -όπως και έγινε

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here